Kalinjingrad strijepi - Hrvati u gradu, stižu Srbi, Englezi...

Fudbalska reprezentacija Hrvatske od 21 čas startovaće na Mundijalu u Rusiji, a veliki broj navijača iz ove zemlje uveliko je stiglo u Kalinjingrad gde će se i odigrati utakmica.

Fudbal 16.06.2018 | 12:15
Kalinjingrad strijepi - Hrvati u gradu, stižu Srbi, Englezi...
Dobro je poznato da je srpska baza u Rusiji Svetlogorsk, koji se nalazi veoma blizu Kalinjingrad i veliki broj Srba odseo je u ovom gradu.

Pre nego što je krenuo Mundijal znalo se da će grad na obali Baltičkog mora biti pod najvećom prismotrom organa reda upravo zbog mogućih sukoba između Hrvata, Srba, Engleza, Rusa, ali i Albanaca.

Međutim, kako naša selekcija prvi meč na Svetskom prvenstvu igra u dalekoj Samari većina navijača napustila je Kalinjingrad kako bi bodrila Srbiju protiv Kostarike. 

Ipak, u Kalinjingrad su veoma oprezni zbog mogućih sukoba, a navijači iz Hrvatske već su "okupirali" grad i za sada sve prolazi u najboljem redu. Još jednom podsećamo da je većina Srba napustila Kalinjingrad, međutim sigurno postoje i oni koji će u Samaru doći nekoliko sati pre meča (nedelja 14h).

Ovde nije kraj i policija na obali Baltičkog mora moraće da bude u pripravnosti sve vreme jer će šest dana kasnije 'koplja ukrstiti' naša reprezentacija sa Švajcarskom. 

Kalinjingrad ponovo će biti na ispitu, pošto je poznato da većina navijača iz Švajcarske je različitog porekla, odnosno veliki broj dolazi sa ovih prostora, tj. Albanije i tzv. Kosova. 

Da "žurka" bude potpuna, tu će biti i "vatreni" Španci, te najozloglašeniji navijači na reprezentativnim utakmicama – Englezi. Kad se na to dodaju Nigerijci i Marokanci, koji su bukvlno zapalili ulice Brisele tokom proslavile plasmana na Mundijal, nema sumnje da će Kalinjingrad u periodu od danas do 28. juna biti pod opsadom. 

Kada na to dodamo još vatrene navijače iz Rusije i podsetimo na veliki sukob između Engleza i Rusa u Francuskoj na EP 2016. godine, onda možemo samo da se nadamo da će sve proći u najboljem redu i da će policija pravovremeno reagovati ukoliko dođe do nekih sukoba.

Mečevi u Kalinjingradu:

16. jun Hrvatska – Nigerija
22. jun Srbija – Švajcarska
25. jun Španija – Maroko
28. jun Engleska – Belgija

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar