Arsenal već završio prelazni rok?!

Ceo budžet otišao na tri pojačanja. . . ! Tobdžije probile planiranu granicu.

Fudbal 19.06.2018 | 10:00
Arsenal već završio prelazni rok?!
Kada je Arsen Venger odlazio iz Arsenala i kada je počela da se diže prašina oko izbora novog renera, skoro pa neprimetno je prošla vest da je londonski klub odredio budžet od 70.000.000 evra za pojačanja u letnjem prelaznom roku. Makar su tako pisali ostrvski tabloidi i mnogi nisu verovali da će Arsenal i posle Arsenovog odlaska nastaviti sa politikom štednje...

Ipak, izgleda da su u klubu bili veoma ozbiljni u nameri da se ne rasipaju novcem i da opet ne budu konkurentni najvećim rivalima u prelaznom roku. Zato je verovatno i izbor novog trenera trajao tako i zato je na kraju došao Emeri jer mnogi nisu želeli da rade sa škrtom upravom Arsenala.

A kako sada stvari stoje, Arsenal je potrošio ceo budžet na tri pojačanja!

Podsetimo, Stefan Lihtštajner je došao bez obeštećenja iz Juventusa, a prva kupovina je SokratisPapastatopulos. Grk iz Borusije Dortmund će biti plaćen 19.000.000 evra i potpisaće ugovor 1. jula. Borusija Dortmund ne želi da ga proda pre tog datuma kako bi transfer ušao u narednu fiskalnu godinu.

Nego u isto vreme bi trebalo da potpiše i urugvajski vezista Lukas Toreira iz Sampdorije. Talentovani vezista je trenutno na Mundijalu posle kojeg će biti promovisan u pojačanja Tobdžija. Odbio je Napoli i prihvatio Arsenalovu ponudu koja je bogatija. A ni Arsenal nije želeo da se cenjka. Londonski klub će Sampdoriji platiti 30.000.000 evra umesto 25.000.000 koliko iznosi Toreirina klauzula kako bi posao bio što pre završen. Čeka se samo da omaleni bombarder završi učešće na Mundijalu...

Treća kupovina Arsenal će biti Bernd Leno. I on je odbio Napoli kako bi došao u Arsenal. Todbžije će prodati Davida Ospinu i dovesti Nemca koji će prvo biti konkurencija Čehu, a onda postepeno zameniti češkog veterana i biti dugoročno rešenje na golu. On će biti plaćen 25.000.000 evra Leverkuzenu koliko iznos otkupna klauzula.

Tako se dolazi do sume do 74.000.000 evra za kupovinu pojačanja. Za nekoliko miliona je probijena granica određena na početku prelaznog roka. Izgleda da je Arsenal završio letnji šoping... ili će obradovati navijače nekim iznenađenjem?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar