"Ludak" na klupi Lidsa!

Kontroverzni argentinski stručnjak Marselo Bjelsa potpisao dvogodišnji ugovor sa engleskim drugoligašem.  Lidsova najskuplja kocka - Bijelsa ili propast? Čuveni Ludak iz Rosarija potpisao je dvogodišnji ugovor sa zadatkom da vrati velikana u Premijer ligu.

Fudbal 18.06.2018 | 11:15
"Ludak" na klupi Lidsa!
Ima li vijesti?

Bijeli dim na "Eland Roudu"!

Ovako je Lids junajted najavio dolazak kontroverznog stručnjaka Marsela Bjelse na klupu ovog tima.

Argentinac je danas potpisao dvogodišnji ugovor sa engleskim drugoligašem, a jedan od zadataka biće mu da pokuša vratiti Lids u Premijer ligu, gdje je posljednji put igrao sad već davne 2004. godine.

Nekadašnji selektor Argentine i Čilea, te trener Njuels Old Bojsa, Atlasa, Amerike, Velez Sarsfilda, Espanjola, Atletik Bilbaoa, Marselja, Lacija, Lila na predstavljanju u novom klubu izjavio je da je počastvovan što će sjediti na klupi slavnog kluba poput Lidsa.

"Oduvijek sam želio da radim u Engleskoj. Imao sam nekoliko prilika ranije tokom karijere, ali sam čekao pravi trenutak. Kada je klub slavne istorije poput Lidsa poslao ponudu, bilo je nemoguće odbiti je", poručio je 62-godišnji Argentinac.

Popularni "ludak" raduje se novom izazovu u karijeri.

"Uzbuđen sam zbog izazova koji je preda mnom", dodao je Bjelsa, koji je dogovorio saradnju na dvije godine, sa mogućnošću da ugovor bude dodatno produžen u slučaju dobrih rezultata.



Proslavljeni Argentinac Marselo Bijelsa (62) imenovan je danas za novog trenera engleskog drugoligaša Lidsa. Nekadašnji selektor Gaučosa i Čilea, kao i trener Njuels Old Bojsa, Atletik Bilbaoa i Marselja, potpisao je ugovor na dve sezone sa nekadašnjim šampionom Engleske.

Bijelsa, širom planete poznat pod nadimkom Ludak, osvajao je šampionske titule u domovini sa Njuelsom i Velez Sarsfildom, dok je sa Atletikom iz Bilbaoa igrao finale Lige Evrope i Kupa Kralja pre nekoliko sezona.

"Oduševljen sam što sam postao trener Lidsa. Oduvek sam imao ambiciju da radim u Engleskoj i imao sam nekoliko ponuda tokom karijere, ali sam uvek smatrao da je najvažnije sačekati pravu priliku i ambiciozan projekat kakav je Lidsov. Kada me je pozvao klub ovakve istorije, bilo je nemoguće odbiti ga. Uzbuđen sam, jedva čekam da počnemo posao i vratimo ovaj veliki klub na staze stare slave", poručio jeBijelsa.

Zadovoljan je i vlasnik jorkširskog kluba, italijanski milijarder Andrea Radrizani.

"Sjajno je što mogu da pozdravim Marsela i njegove saradnike. To je trener kojem sam se godinama divio i čim se pojavila najmanja mogućnost da ga dovedemo na Eland Roud to smo označili kao letnji priotritet. Marselo ima ogromno iskustvo i stvoriće pobednički mentalitet koji je potreban našem timu", istakao je Radrizani.

Iako se nije proslavio na poslednjem poslu, kada je dobio otkaz u francuskom Lilu posle serije loših rezultata, Marselo Bijelsa se i dalje smatra jednim od najcenjenijih svetskih trenera. Njegov jedinstveni stil fudbala inspirisao je i neke od najboljih svetskih trenera, poput Pepa Gvardiole, Dijega Simeonea ili Maurisija Poketina, što mu je dovoljna preporuka za posao u Lidsu.

Uostalom, ako ga ne poznajete najbolje, možda vam video ispod pomogne da shvatite kakav je trener zapravo 62-godišnji Ludak iz Rosarija.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar