Kad su me iz Zvezde i Partizana otjerali...

Zainatio sam se! Srpski vezista Nemanja Matić rekao je u razgovoru za RTS da se posle neuspelih epizoda u Crvenoj zvezdi i Partizanu zainatio da pokaže da je bolji nego što su u beogradskim klubovima mislili.

Fudbal 16.06.2018 | 23:30
Kad su me iz Zvezde i Partizana otjerali...
Matić je kao dečak igrao u Zvezdi, pa potom u Partizanu, ali se vratio "korak unazad" jer je iz Beograda otišao na Ub, pa onda i u lazarevačku Kolubaru.

Osim što je na Ubu počeo da oživljava svoju mladu karijeru, za taj teren ga veže i jedna zanimljiva anegdota kada je prvi put došao na stadion Jedinstva.

"Moj otac je ovde igrao. Mislim da sam imao šest godina, posle toga sam bio oduševljen svim što sam video ovde i tražio sam da me vodi na svaku utakmicu. I prva da kažem ozbiljnija utakmica bila je na ovom stadionu. Došao sam da gledam tatu i on mi je dao pet maraka da kupim semenke da grickam kako bih bio miran tu na tribini, jer sam bio mali, a ostavi me samog pored terena. Nisam znao koliko je pet maraka, mogao je da mi da i sto. Ja sam rekao semenkaru da mi da za te pare i on mi je dao skoro celu korpu, u to vreme je pet maraka bio veliki novac. Kad je završio utakmicu i video me sa svim onim semenaka tek onda je shvatio da sam za sve pare kupio semenke. Pitao me je 'šta si uradio', ali je bilo bitno da sam bio miran", priseća se Matić.

Mnogim dečacima koji fudbal počnu da igraju u Matićevom rodnom Vrelu cilj je pre svega da odu u Jedinstvo pa da idu u Zvezdu ili Partizan. Iz Beograda su ga, kako kaže, oterali.

"Iz Crvene zvezde kad su me oterali posle sam prešao u Partizan jer sam u Beogradu bio u školi i morao sam da ostanem tamo. Posle kad su me iz Partizana oterali, ja sam se vratio ovde na Ub i bio sam na Ubu godinu i po dana i posle sam otišao u Kolubaru iz Lazarevca", kaže vezista Srbije.

Na pitanje koliko je teško bilo napraviti korak unazad, Matić kaže da je bilo teško, ali da nije bilo suza.

"Bio sam dečak, teško sam prihvatio, ali nisam plakao jer to nije moj stil. Posle toga je krenulo mnogo bolje, zainatio sam se da pokažem svima da napravim dobru karijeru, da pokažem svima da sam bolji nego što oni misle i tako je i bilo", rekao je Mančesterov "pauk".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar