Gudelj: Pokušali su me ubiti

Skoro dvije godine nakon vijesti da je Pero Gudelj, vlasnik trgovačkih lanaca "FIS Vitez", pokušao da počini samoubistvo, te je na lokalnom putu u mjestu Krčevina kraj Viteza pronađen sa ustrelnom ranom u predjelu glave, on je na svom Facebook profilu otkrio da su ga pokušali ubiti.

Bosna i Hercegovina 13.06.2018 | 18:53
Gudelj: Pokušali su me ubiti
On je za sarajevski portal "Faktor.ba" potvrdio autentičnost snimka.

Gudelj je nedavno, kako je napisao u opisu videa koji je objavio, prvi put došao na lokaciju gdje su 2015. godine htjele da ga ubiju nepoznate osobe. 

"Dakle, nisam digao ruku na sebe. Sve se desilo filmskom brzinom. Dvije maskirane osobe su mi zaprijetile da dvije godine ne smijem nikome dati njihov opis. Ako bih progovorio, desilo bi mi se isto ili bi nastradao neko od moje obitelji", naveo je Gudelj u opisu video snimka. 

Dodao je kako se svega sjeća, te da je kada su ga pitali šta se dogodilo, sav potresen govorio "Želim da budem mrtav!".

"Često sanjam te teške trenutke, ali se zahvaljujem Bogu, prvoj intervenciji u bolnici u Novoj Biloj i Zdravku Ramljaku, koji je nazvao doktore u KSC Koševo Baručija Merseta i Abdulaha Hasanagića, koji su pripremili operacionu salu. U putu sam već bio u komi. Hitnom i uspješnom operacijom, kao i višemjesečnim liječenjem, ostao sam živ", naveo je Gudelj u opisu videa koji je postavio na društvenoj mreži.

Nadalje navodi kako su mu volju za životom dala njegova djeca, mnogi prijatelji, uposlenici FIS-a, kao i osoblje bolnice na Koševu i mladi košarkaši, koji su mu svojim skandiranjem poslali neku vrstu "eha kako bi se probudio iz kome". 

"Danas sam psihički i fizički jak kao nekada, radim svaki dan 10 sati. U ovoj državi najbolje je imati malu firmu, do petero uposlenih. Uskoro napuštam FIS, otvaram malu firmu sa troje uposlenih", najavio je Gudelj. 

Gudelj je za pomenuti portal rekao da ranije nije imao snage da ode na mjesto gdje se sve dogodilo. 

"Stojim iza svega što sam na snimku rekao. Ne bih mnogo više o tome zbog djece, da njih puno ne uznemiravam. Spomenuo sam na snimku i garantujem da bivša žena nije umiješana u to i ne bih želio da se ona osuđuje. Ja sam, hvala Bogu živ, radim, život ide dalje. Na to mjesto su me zvali da dođem da razgovaramo oko posla. Jedan mi je stavio pištolj sa tri metka u usta i sve se desilo u 10 sekundi. Želim da ovo bude poruka, kako kriminalcima, tako i policiji da za njima traga, te kako se ovo ne bi dogodilo i drugim privrednicima u BiH", kazao nam je Gudelj. 

U MUP-u Srednjobosankog kantona kazali su kako nije evidentirana prijava o navodima koji se spominju na snimku.(Nezavisne)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

yugosloven

13.06.2018 19:48

PERO KAKO SI SAM SEBI PUCAO U GLAVU KADA SU TI NEKI VEC TEBI STAVILI PISTOLJ U USTA.

ODGOVORITE
Name

Kume Moj,

13.06.2018 21:08

Sta pricas ,nisi dao caru carevo ,

Name

hm kontradiktorno

13.06.2018 20:01

Isao je na seoski put da razgovara oko posla sa ovim tipovima!!Ovakav Biznismen!!Sada trazi od policije da traga za njima.Pa zna li ko su?

ODGOVORITE
Name

Milko

13.06.2018 20:22

neuspjesan pokusaj samoubistva. Kineski pistolj iz FISa.

ODGOVORITE
Name

Goga

13.06.2018 21:09

Sram vas bilo jadni čovjek hvala bogu da je ostao živ.Nije čudo u ovakoj državi šta se sve dešava i da samo dodje kraj svemu ovome....

Name

Pero Posteni

13.06.2018 21:51

Isao na poslovni sastanak u šumu.Ne zna sa kim je išao da se vidi ali zna da su bila 3 metka u pištolju.Dalje kaže morao da šuti 2 godine a onda sada može da priča. Kakve nebuloze. Dragi Pero ovo nebi smislio i isfingirao najveći debil.Brate ne moraš se pravdati.Taman smo bili zaboravili.Žena te varala sa tvojim čovjekom od poverenja i ti si uradio šta si uradio.

ODGOVORITE
Name

Samoubistvo Iz Zasjede

14.06.2018 06:32

Čuj nebuloze, došli da ga ubiju i rekli mu da dvije godine ništa ne priča. Perice Perice sram te bilo što lupetaš.

ODGOVORITE