“Niste miješali politiku i sport“

Ruski predsjednik Vladimir Putin zahvalio je danas Svjetskoj fudbalskoj federaciji /FIFA/ jer nije miješala politiku i sport uoči početka Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Svijet 13.06.2018 | 13:07
“Niste miješali politiku i sport“
"Želim da naglasim da je FIFA posvećena principima sporta bez politike", rekao je Putin na kongresu ove organizacije u Moskvi dok je stajao pored pehara Svjetskog prvenstva.

Rusija je domaćin ovog takmičenja od 14. juna do 15. jula. Utakmice će se igrati na 12 stadiona u 11 gradova, uključujući Moskvu, Sankt Peterburg i Soči.

Prvi čovjek svjetske kuće fudbala Đani Infantino rekao je da je zahvalan Putinu, organizatorima i ruskom narodu na tome što su ugostili ovo takmičenje.

"Veliko hvala, gospodine Putine, na vašem angažovanju, na vašoj strasti i na tome što zaista osjećamo da smo dio istog tima", rekao je Infantino.

On je dodao da je zahvalan i ruskoj Vladi, lokalnoj organizacionoj komisiji, Fudbalskom savezu Rusije, svim volonterima u Rusiji i svima od 150 miliona Rusa koji su "ugostili svijet u narednih mjesec dana", prenio je TASS.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar