Afera Stojković pomnožena sa 25 godina mržnje...!

Benfika uzvraća udarac Sportingu! “Ovog leta ću malo poludeti“, preti predsednik lisabonskih Orlova Luis Felipe Vijeira.

Fudbal 21.06.2018 | 10:00
Afera Stojković pomnožena sa 25 godina mržnje...!
U Srbiji se poslednji put desilo 2010. godine. Vladimir Stojković je posle staža u Crvenoj zvezdi prešao u Partizan. Narednih meseci istrpeo je pakao. To što nije prešao direktno iz jednog u drugi klub nije ga spaslo udara. Trpeo je on, trpela je i reprezentacija. Sećate se svi. E sad, zamislite takvu situaciju pomnoženu sa 25 godina mržnje. I sa najtežim trenutkom u novijoj istoriji Sportinga. U Nemačkoj bi – radio je to Bajern kad je Borusija bila na mukama – neko možda i pomogao najvećem rivalu. U Lisabonu, Benfika je voljna da zahvati šaku soli i natrlja je na otvorenu ranu komšija.

Predsednik lisabonskih Orlova Luis Felipe Vijeira i ne krije da ga raduje trenutna agonija Sportinga, koji će zbog hirovitosti Bruna de Karvalja možda ostati bez svih ponajboljih igrača. Posle sukoba sa predsednikom, batina huligana na koje je klub zažmurio, raskid ugovora su pred sudom već zatražili reprezentativci Bruno Fernandes, Rui Patrisio, Želson Martins i Vilijam Karvaljo, pa dalje Danijel Podensa, zatim Bas Dost, a očekuje se da brod koji tone napuste i Rodrigo Batalja i Žeremi Matje.

Sporting će odgovoriti krivičnom prijavom na redovnom sudu, ko će tu da pobedi teško je sad reći. Ali svi znamo ko će najviše uživati u tome. De Karvaljov arhineprijatelj Vijeira, koji nije zaboravio leto 1993. kada su Paulo Soza i Pašeko direktno iz Benfike prebegli u Sporting.

Znate onu staru: osveta je jelo koje se servira hladno...

“Možda ne bi trebalo, ali ovog leta malo ću da poludim. Pre 25 godina igrali su se sa nama. Više neće moći“, rekao je Vijeira na sednici Benfikine skupštine, negde oko 1.30 iza ponoći.

Ogroman aplauz posle toga. Svi su shvatili. Benfika kreće po Sportingove heroje. Boleće. Mnogo će da boli. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar