Pomen borcima, a ne lični interesi

Obilježavanje godišnjica osnivanja ratnih jedinica nije mjesto za isticanje dnevnopolitičkih ili ličnih interesa, poručili su danas iz Udruženja Osmi odred Specijalne brigade policije MUP-a Republike Srpske Ilidža.

Republika Srpska 12.06.2018 | 14:38
Pomen borcima, a ne lični interesi
Ovo udruženje se ogradilo od izjave nekadašnjeg ratnog komandata Branislava Okuke koji je rekao da je okupljanje kojim je obilježena 26. godišnjica osnivanja jedinice "jedna vrsta podrške ministru Draganu Lukaču i MUP-u Republike Srpske".

"Udruženje Osmi odred Specijalne brigade policije MUP-a Republike Srpske Ilidža ne dozvoljava da ga iko, zarad ličnih interesa, koristi u dnevnopolitičke svrhe", navodi se u saopštenju.

Iz udruženja ističu da je obilježavanje godišnjice i dana njihove jedinice imalo isključivi cilj okupljanja nekadašnjih pripadnika, porodica poginulih i umrlih saboraca.

"Svoj doprinos tome dali su predstavnici različitih političkih opcija i na dostojanstven način odali poštu poginulim borcima Osmog odreda Specijalne brigade policije MUP-a Republike Srpske", ocjenjuje se u saopštenju.

Nekadašnji pripadnici Osmog odreda Specijalne brigade policije MUP-a Republike Srpske poručili su i da su jedinstveni u stavu da u ovom udruženju nema mjesta za dodvoravanje, ličnu promociju ili pojave slične vrste. 

(Srna) 

Komentari / 29

Ostavite komentar
Name

hmmmmmm

12.06.2018 12:50

Podrška Bati Tesicu,tako i treba,ne treba nam politika u ovoj organizaciji..A za Crnog poruka,ne lutaj više,od Toma do Moma pa do Mila,stani covjece,jednom te već Bog upozorio,čuvaj zdravlje....Pozdrav braći iz “8 odreda ILIDZA”...

ODGOVORITE
Name

Baja

12.06.2018 23:05

Pravi junaci vode konja vojvodi Naj teze je kad skontas da si bio protiv samog sebe

Name

Rs

12.06.2018 12:51

Okuka se dovukao iz Beograda posle 20 godina, sad vjerovatno ganja kakav polozaj pa se uvlaci crvenim sektasima

ODGOVORITE
Name

Petar

12.06.2018 12:52

Podrška za ministra Dragana Lukača, čovjeka koji je branio srpski narod REPUBLIKE SRPSKE kada je trebalo i kada je bilo najteže.

ODGOVORITE
Name

Re Peter

12.06.2018 13:13

Svaka cast na komentaru ovi sto ga napadaju su rat proveli u Novom Sadu ali ima njegovih saboraca sto ga postuju i uvjek su uz njega .

Name

Petar 2

12.06.2018 13:16

Peter i ja sam branio svoj narod i svoju Republiku. Danas zivota Rim a imam VSS redovno završen.

Name

Re Petar 2

12.06.2018 13:43

Sto te sds ne zaposli mnoge su zaposlili u zajednicke institucije .

Name

Spartan

12.06.2018 13:54

Postovanje i cast Specijalnoj brigadi policije, svim jedinicama MUP-s RS i svim policajcima koji su ucestvovali u stvaranju RS, ali, glavna oruzana sila bila je VRS !!! Ne podcjenjujem ulogu i znacaj Mup-a, ali vojska je bila glavna ! Pa samo je prvi Krajiski korpus imao 120.000 vojnika !

Name

Janko

12.06.2018 13:57

On u tužbi protiv Republike Srpske kaže da je prislino mobilisan i da je protiv svoje volje upućivan na ratišta gdje je ranjen i za to mu je, pod vrlo sumnjivim okolnostima, isplaćena nadoknada oko 40.000,00 KM.

Name

Re Petar

12.06.2018 14:07

i ja sam bio na ratistu ali nisam naplatio pretrpljeni strah kao Lukac. Niti sam dobio stan od drzave. Niti imam vilu kao on. Mojoj djeci takve bitange ne mogu biti uzor.

Name

Re

12.06.2018 14:09

Tako je.samo ga mogu fukare napadat i Srat.mnogi u snu nebi smjeli proc kud je on.napadaju ga samo dezerteri i podrumasi.

Name

ZA PETRA

12.06.2018 14:35

BRANIO I NAPLSTIO.

Name

mosko

12.06.2018 14:48

Ministar lukac je bio i sam u armiji,4 ceta V brigade V.Kladusa Armije BiH ,ne dugo ali je bio i znam da je duzio snajper.

Name

reee petar

12.06.2018 15:09

Da nemaš i ti 7 litara krvi kao Lukac pa ga branis??Sve ok za Lukaca ali ovo okupljanje nije bila podrška Lukacu već parastos našoj poginulog braći i tačka.

Name

VRS

12.06.2018 17:23

Re nemoj molim te o Lukaču i njegovim borbama, svi pripadnici SBPa, ništa manje ne vrede od Lukaču. Pitaj Lukaču što je izbio sukob na Majevici ispred hotela u Vukosavlju, između njega i dvojice pripadnika iz drugog odreda Šekovića?

Name

Okuka

12.06.2018 12:54

Jeste politizacija, SNSD bagra pokusava da dobije poene. U Ist.Sarajevu necete proci, u Laktasima mozete raditi sta ocete. SDS je stvorio 8- mi odred a ne SNSD. Nema ni jednog borca tu na obiljezavanju. Nek se ogradjuje ko oce zna se ko je bio na celu.

ODGOVORITE
Name

Re Okuka

12.06.2018 13:09

Branislav Okuka i Lukac su legende specijalne policije

Name

Rebanke

12.06.2018 14:18

Okuka nije nikakva legenda vec sminker koji je 90% vremena u ratu nosio rebanke. Ranjen jeste to stoji. Posle se nije pokazao kao neki heroj. Kad je propao u BG vraca se da prica o ratu i Sarajevu a zivi u Beogradu. Vrati se na Ilidzu pa pricaj

Name

I Sarajevo

12.06.2018 13:04

Branislav je tesko ranjen u ratu i učestvovao je u stvaranju mupa REPUBLIKE SRPSKE naravno da se ga podrzavati ali ne mogu to razumiti dezerteri .

ODGOVORITE
Name

Istok

12.06.2018 13:41

Ко је дезертер? Само онај којем служи. У 8. одреду су часни људи, изузев тих окука које су скренуле с пута.

Name

re I Sarajevo

13.06.2018 11:45

Nauci se pisati, pa onda iznosi stavove na portalima. Ne kaze se "razumiti" vec "razumjeti". A onako, ima nas jos koji smo bili u borbama, pa se na bilo koji nacin ne promovisemo. Naravno, ako vas interesuje glasacemo za SDS i Vukotu Govedaricu, jer je od nekih Vukota prozivan za patriotizam, a sigurno je u svakom pogledu veci patriota i bolji covjek od ovih drugih koji su ga prozvali. Svaka podrska i sreca svim pravim pripadnicima Specijalne brigade policije Republike Srspke i svim drugim pripadnicima MUP-a.

Name

roki

12.06.2018 13:30

Gde bese ta Ilidza? Zasto niko ne trazi odgovornost ljudi koji su organizovali iseljenje Srba? Vise nas je stradalo radi Srba nego radi muslimana! Ali nekome je to ocito trebalo!

ODGOVORITE
Name

I odred

12.06.2018 13:41

Ljudi, ne treba nam politika u brigadi. Lukač je bio pripadnik, ali zašto samo njemu podrška. Onda nek ide podrška svim pripadnicima. Što na jednom okupljanju niste rekli podrška za Ljubišu Borovcanina, ili za Saru, ili bilo kome drugom. Zašto samo Lukacu. Očigledno da se Crni samo dodvoricki ponio. Nije korektno, to svi znamo. Tekst VIII odreda je za svaku pohvalu. Treba sačuvati jedinstvo brigade, a ne ganjati lične interese iz Beograda. Podrška za sve pripadnike Brigade.

ODGOVORITE
Name

Исток

12.06.2018 13:42

Срам те било Браниславе Окука. Због подаништва и ситних интереса унизио си гробове својих сабораца. Част отаџбине се и данас брани у Српској, али ти за част не знаш.

ODGOVORITE
Name

Gogo

12.06.2018 15:10

Ovom prilikom bi zelio da izrazim svoje misljenje.U pomenutom obacanju je zloupotreljen smisao okupljanja przivjelih pripadnika,osmog odreda,clanova porodica poginulih i umrlih saboraca.Skupovi podreke nekome se organizuju na drugi nacin i to je osnovni smisao skupa,sto u ovom slucaju nije bilo.Pripadnici ovog odreda su dali nemjerljiv doprinos kako u stvaranju Repulike Srpske(zajedno sa svimam drugim prpadnicima Vojske Republike Srske i pripadnicima drugih organizacionih jedinica MUP-a RS-e) tako i danas rade na njenom ocuvanju i napretku. Pojedini sad zloupotrebljavaju parastose i slicna okupljanja kako bi svoju licnu podrsku nekoj licnosti predstavili kao podrsku udruzenja,sto nije u redu po meni.Ja LICNO podrzavam instituciju MUP-a i Ministra Dragana Lukaca,koji je ostao dosljedan svojim principima od pocetka pa sve do danasnjih dana,sto se nebi moglo reci za one koji ga sad podrzavaju a ne tako davno su bili spremni i da ga fizicki uklone,jer su oni u to vrijeme bili pobornici nekih "TVRDIH LINIJA", a sad odjednom avanzovali u opciju podrske njemu licno. Tesko je vjerovati ljudima kojima niko ne valja osim ako nemaju svoj licni sitni interes iznad svega ,pa u tu svrhu mijenjaju"dresove"po potrebi.Mislim da i sam Dragan Lukac to sve zna.Duboko sam uvjeren da je on jedan od najboljih ministara koje je RS imala,i naravno cijenim i duboko postujem njegov doprinos,i sve neprimjerene napade na njega osudjujem.Ali godisnjica osnivanja i parastos nije mjesto za izrazavanje takve podrske bilo kome.Ogromna vecina prezivjelih pripadnika Specijalne Brigade MUP-a RS,nije dobila stanove kao nas dragi komandant,neki i dalje tavore blizu dna boreci se za golu egzistenciju.Takodje zelim da napomenem da medju prezivjelim priadnicima osmog odreda ima i teskih invalida koji su ostavili svoj dio tijela i to bas u vrijeme i na na istoj lokaciji gdje je i sam Ministar Lukac ranjen,pa njihove rane i zrtvu komandant i ne spomenu ,sto opet isluzi njemu na cast. Da bude jasnije,komandant je uredno pozivan svih ovih godina da prisustvuje parastosu i okupljanjima,ali se tek odazvao prosle a evo i ove godine ( proslih godina za njega nije bilo nikakvog interesa da prisustvuje okupljanjima ,tako se bar cini sad ).Ovo udruzenje bi trebalo a mislim i da jeste,vanstranacko i nevladino udruzelnje vezano za BO Republike Srpske i samim tim je i logicno sto se ogradjuje od (ne)promisljenih nastupa pojedinaca a u ovom slucaju i samog bivseg ratnog komandanta. Da nam zivi nasa Republika Srpska!!!!!!

ODGOVORITE
Name

saborac

12.06.2018 15:48

Bravo Gogo. Sve rečeno kako i jeste. Najvažnije je sačuvati jedinstvo i biti podrška jedan drugom. Nema mjesta za lične interese. Niko nije važniji od naših poginulih drugova. Skup je bio velicanstven, i šteta što je Crni pokušao ubrati jeftine političke poene preko sjecanja na našu poginulu braću.

Name

Miroslav Filipovic

12.06.2018 17:15

Ponavljam po ko zna koi put&&& .... 9 Jun, je samo godisnjica okupljanja pomen na borce i njihov doprinos stvaranju RS a i da samo u tom smislu treba da se gleda iz perspektive ucesnika. Da se potsjetimo na zrtvu i doprinos palih drugova u da se nikad ne zaborave. Da bi se pamtilo i obiljezavalo na pravi nacin politicki ili bilo koji govor ili podrska politicarima koji dolazeci prolaze nije umjesna.Vremena i politicka situacija se mjeniaju u odnosu na prije 26 godina ali pomen i znacaj 8 odreda trebalo bi da prevazilazi te vremenske i politicke okvire..

ODGOVORITE
Name

LAKI

12.06.2018 17:32

SVAKA ČAST GOGO,.NA SVE STO SI REKAO BI BILO SUVIŠNO BILO ŠTA DODATI...BRAVO RATNI DRUŽE.

ODGOVORITE
Name

Olja

17.06.2018 10:32

Zašto predstavnici boracke Ilidzanske brigade,zaboravljajte borce koji su spasavali i borili se!.Veliki pozdrav malo prelistajte spiskove i ne zaboravljajte ljude koji su bili!!!

ODGOVORITE