Pazite: Grčka skida tablice

Grčka saobraćajna policija počela je da primenjuje strože kazne zbog kršenja propisa u saobraćaju, pišu beogradski mediji i navode da je samo u Polihronu na Kasandri tokom vikenda skunula tablice sa 50 nepropisno parikranih srpskih automobila.

Svijet 12.06.2018 | 08:22
Pazite: Grčka skida tablice
Policija upozorava i da neće biti izuzetaka i da će sva vozila koja se zateknu van parking mesta ostati bez tablica sve dok kazna ne bude izmirena.

Kako navodi Kurir, kazne se odnose i na korisćenje telefona u vožnji, nevezivanje pojaseva, vožnju u zaustavnoj traci, bacanje opusaka...

Onima koji ne budu poštovali propise preti, pored novcane kazne i skidanje tablica i oduzimanje dozvole na period od 60 dana.

Portalu grčka.info javljeno je da je grcka saobraćajna policija u tom letovalistu skinula tablice sa više od 50 nepropisno parkiranih automobila.

Kazna za nepropisno parkiranje u Grčkoj iznosi 80 evra, a više ne postoji mogućnost plaćanja umanjene kazne ukoliko se ona plati odmah. Ovaj portal zato upozorava da se ne parkira tamo gde nije dozvoljeno, jer je već najavljeno da će ovakve akcije ovog leta biti češće.

Kurir je razgovarao sa jednim srpskim turistom koji je potvrdio da je u subotu zbog nepropisnog parkiranja ostao bez tablica kao i bez 80 evra.

Inače, kazna se plaća u pošit ili banci, a tablice se vraćaju tek kada turista donese dokaz da napušta teritoriju Grčke.

U konzulatu Srbije u Solunu potvrdili su za Kurir da su im ovakvi slučajevi poznati kao i primeri oduzimanja dokumenta zbog izmene grčkog zakona o bezbednosti saobraćaja.

Prema tim izmenama više se kazna ne umanjuje ukoliko se plati u roku od deset dana, dok su i novčane kazne uvećane.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja za Srspki telegraf kaže da vozači ne treba da se igraju sa kaznama u inostranstvu i da je sve što grčka policija radi odobreno zakonom.

On napominje da je u Grčkoj i kazna za nevezivanje pojasa 350 evra.

(Tanjug)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

боле

12.06.2018 06:28

Доле вјероватно нема по бабу и стричевима,ако не поштујете правила онда плаћајте...

ODGOVORITE
Name

Tetak Mata

12.06.2018 06:33

Braćo Srbi dođite vi u Lijepu našu to je i vaše more

ODGOVORITE
Name

XXL

12.06.2018 09:07

BRAVO........

Name

Boki

13.06.2018 05:55

Ne bi kod vas kad bi i auto mi uzeli Grci.Inace postuj pravila i nema problema to je to.

Name

BVS

12.06.2018 06:44

NE TREBA ICI TAMO. PA NEKA IM JE SIROKO POLJE.

ODGOVORITE
Name

Laž

12.06.2018 12:53

Bio sam u Grčkoj više od deset puta i nikada nisam imao problema u saobraćaju iako nisam baš poštovao propise. Ovo za skidanje tablica je čista laž...

ODGOVORITE
Name

Boki

13.06.2018 06:03

Ni ja nikad ali ako bas zatvoris covjeku ulaz sta da ocekujes.Meni nema boljeg odmora nego tamo nigdje.

Name

Logicno

16.06.2018 06:09

Nijedna drzava na svetu ne tolerise krsenje zakona o saobracaju.Pogotovo ako si stranac. Ne zato sto se ne podnose stranci, nego zbog komplikovanih,slabih mogucnosti naplacivanja kazni od njih.

ODGOVORITE