Milivojević i Grujić: Jedva čekamo da počne...!

Fudbalski reprezentativci Srbije Luka Milivojević i Marko Grujić poručili su da sa nestrpljenjem čekaju početak Mundijala u Rusiji i duel sa Kostarikom, koji će, kako smatraju, biti ključan u borbi za nokaut fazu.

Fudbal 12.06.2018 | 13:15
Milivojević i Grujić: Jedva čekamo da počne...!
"Glava nam je usmerena na utakmice na Svetskom prvenstvu, turnir je ispred nas. Osećam pozitivnu tremu i jedva čekam da krene sve. Moramo da idemo sa optimizmom, ako ga nema onda nema ničeg. Imamo cilj i pokušaćemo da ga ostvarimo", rekao je Milivojević.

Kapiten engleskog Kristal Palasa priznaje da oseća euforiju oko tima.

"Svi najbolji igrači sveta biće na Svetskom prvenstvu, idemo da odmerimo snage sa najboljima".

Duel sa Kostarikom 17. juna u Samari označio je kao ključan na Mundijalu.

"Ljudi pomalo zaboravljaju Kostariku, dobru reprezentaciju koja igra čvrst fudbal i na kontru. Treba ih analizirati u detalje, to nam je najvažnija utakmica. Naša prednost biće ako dobro otvorimo utakmicu, kako ćemo da stojimo na svakom delu terena jer se na velikim turnirima svaka greška plaća i moramo da ih svedemo na minimum", rekao je veznjak Kristal Palasa, Luka Milivojević.

Kako je naglasio, sa Kostarikancima nije upoznat u detalje kao što je slučaj sa Švajcarskom.

"Kostarika ima dosta igrača van Evrope, dok mnogo Švajcaraca igra u jačim klubovima. Švajcarska je veoma kvalitetna, kako kolektivno tako i individualno, ali nama je sve usmerimo na Kostariku i da probamo da prodjemo prvu prepreku".

Ubedljiv trijumf u poslednjoj proveri pred SP nad Bolivijom (5:1) opisao je kao dobru za samopouzdanje.

"Dali smo pet golova, probali neke akcije, ali moramo da budemo svesni da protivnik nije merodavan jer će nam rivali u Rusiji biti mnogo jači. Opet, iz ovakve utakmice mogu da se izvuku dobre stvari, probaju odredjene varijante".

Saigrač Marko Grujić, koji će biti alternativa Milivojeviću i Nemanji Matiću u veznom redu, smatra da je Srbija jača od Kostarike i Švajcarske.

"Svi smo jako uzbuđeni i sa nestrpljem čekamo Kostrariku. Od prve utakmice sve zavisi, bilo bi dobro da pobedimo i dodatno se podignemo. Posle toga je druga faza dostižna. Pojedinačno smo bolji od Kostarike i Švajcarske, ali bolja ekipa ne pobedjuje na papiru, već na terenu", rekao je Grujić.

Fudbaler Liverpula dodao je da je Srbija odigrala dva različita meča protiv Čilea i Bolivije, istakavši da je mnogo bolje bilo u generalnoj probi na Mundijal.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar