Bjeković, slupani fića, tramvaj i ostvareni snovi!

Nenad Bjeković, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, doputovao je sa fudbalerima u Svetlogorsk i bio je prilično dobro raspoložen.

Fudbal 13.06.2018 | 12:00
Bjeković, slupani fića, tramvaj i ostvareni snovi!
Njemu se konačno ispunila želja da bude učesnik Svetskog prvenstva, kada već nije mogao kao igrač, onda bar sada kao funkcioner.

Uoči Mundijala 1974, Bjeković je na spisku putnika za Nemačku.

"Tramvaj me je sprečio da te godine odem na Svetsko prvenstvo, ali sada mi se to vratilo. To je za mene važno, da posle tolike fudbalske karijere budem na Mundijalu. Da budem na neki način učesnik u ovakvom događaju“, rekao je Bjeković novinarima u Svetlogorsku.

A, šta se zapravo dogodilo te 1974...

"Partizan je u to vreme tretiran kao peti klub u Jugoslaviji. Nismo mogli lako da se izborimo za mesto u reprezentaciji. Bili smo u karantinu u hotelu 'Slavija' i dan uoči polaska na Svetsko prvenstvo pozajmio sam 'fiću' od golmana Zlatka Milića da skoknem do Vojvode Stepe da se pozdravim sa decom. Na kružnom toku naleti tramvaj, izgazi auto, ja izletim kroz 'šoferku' i pravo u banderu. Umesto u Frankfurtu, završim na odeljenju ortopedije", rekao je Bjeković u jednom intervjuu kolegi Nebojši Petroviću.

Što se tiče samog puta i uslova u Svetlogorsku, Bjeković kaže:

„Dobar je bio let, brzo smo došli do hotela, ovde je sve izvanredno, uslovi su izvanredni, mislim da ćemo se dobro spremiti“.

Potpredsednik FSS je optimista i po pitanju rezultata.

„Imamo kvalitetnu reprezentaciju i ako pojedinci daju maksimum, možemo da očekujemo dobre rezultate. Bilo bi dobro da pre Brazila rešimo situaciju u grupi.“

Njega posebno raduje forma Aleksandra Mitrovića.

„To je dobro kada je gol igrač u formi. Mnogo je važno za ekipu“.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar