Austrija probno zatvara granice

Austrijska policija priprema se za moguće zatvaranje granica i u vezi sa tim je zakazala vežbu 25. juna. U vežbi će učestvovati 600 do 1. 000 pripadnika policije i vojske.

Svijet 10.06.2018 | 12:46
Austrija probno zatvara granice
Na vežbi na graničnom prelazu Špilfeld, ka Sloveniji, 25. juna, će jedan deo nove jedinice za zaštitu granice "Puma", kao i druge jedinice policije i vojske, vežbati hitno zatvaranje državne međe protiv ulaska ilegalnih migranata.

U vežbi će učestvovati 600 do 1.000 pripadnika policije i vojske.

Ministar unutrašnjih poslova Herbert Kikl najavio je da Austrija neće dozvoliti da je iznenadi talas migranata.

On je, u više navrata, naglasio da je Austrija spremna da, u slučaju potrebe, zbog nastajanja nove balkanske rute, koja se naziva i "džamijskom rutom", veoma brzo zatvori svoje granice za ilegalne migrante.

Iako albanske vlasti to ne negiraju, nadležni u Austriji tvrde da je situacija u toj zemlji kritična, jer je došlo do porasta broja migranata za 110 odsto, a slično je i u Bosni i Hercegovini.

Šef Savezne kriminalističke policije general Franc Lang, koji je nedavno učestvovao na konferenciji sa kolegama sa Zapadnog Balkana, ukazuje da je primećeno da se "džamijskom rutom" kreću pretežno mladi muškraci, od kojih mnogi važe za "terorističke borce".

(RTS) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Neka

10.06.2018 14:04

Samo tako idemo do kraja.

ODGOVORITE
Name

Ti si

10.06.2018 16:27

Kurc imas stvar i zatvori granice ,koje dzamije ,u sarajevu ima dzamija u svakoj ulici ,pa ljudi gdje to jos ima ?

Name

I treba

10.06.2018 19:38

I treba.Nek idu kuci pa sebi fino naprave zemlje ko Evropa.Nego istocnjacka divljacka korupcija pojede sve.Pa salji ih u Evropu.