Video: Hrvati u Rusiju idu sa zastavom iz Knina i "Oluje"!!!

Hrvatskim fudbalerima je pred put na Svetsko prvenstvo u Rusiju uručena replika zastave koju su Hrvati postavili na Kninsku tvrđavu tokom "Oluje".

Fudbal 08.06.2018 | 16:15
Video: Hrvati u Rusiju idu sa zastavom iz Knina i "Oluje"!!!
Oni su bili na svečanoj večeri hrvatskog fudbala u četvrtak, a zastavu im je, u ime potpredsednika Vlade i ministra odbrane Damira Krstičevića predao Mirko Šundov, načelnik glavnog štaba oružanih snaga Hrvatske.

Dok se u Hrvatskoj u tom činu ne vidi ništa loše, u Srbiji se na njega ne gleda blagonaklono, zbog posledica koje je "Oluja" proizvela po srpsko stanovništvo.

"Hrvatska zastava na Kninskoj tvrđavi simbol je borbe za hrvatsku slobodu, teško stečenu i krvlju plaćenu. Operacija Oluja kruna je svih naših pobeda, a dolazak pobedničke hrvatske vojske u kraljevski grad Knin znak je pobede u Domovinskom ratu. Neka vam hrvatska zastava, pod kojom su se za svoju Hrvatsku borili i ginuli hrabri hrvatski branitelji, bude podsticaj za srčanu borbu na predstojećem Svetskom prvenstvu u fudbalu. Hrvatska vojska s vama je u mislima i srcima. Domovini verni!", piše u poruci Ministarstva odbrane Hrvatske fudbalerima.

Iste večeri su uručene i nagrade, pa je za najboljeg hrvatskog fudbalera proglašen Luka Modrić. "Kockasti" na SP igraju u grupi sa Argentinom, Islandom i Nigerijom.Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar