Fuego: Najmanje stotinu žrtava

Broj poginulih u erupciji vulkana Fuego na Gvatemali dostigao je 100, a potraga za preživelima privremeno je obustavljena zbog opasnosti po spasilačke radnike.

Svijet 07.06.2018 | 20:54
Fuego: Najmanje stotinu žrtava
Portparol agencije za upravljanje nacionalnim katastrofama CONRED Dejvid de Leon rekao je da bi građani trebalo da se drže dalje od "i dalje opasne oblasti".

Broj poginulih u nizu erupcija, koje su počele u nedelju, postepeno je rastao, a sada je dostigao 100, saopštila je policija.

Američka vlada uputila je danas najdublje izraze saučešća žrtvama i poručila da je poslala hitnu pomoć na zahtev Gvatemale, koja uključuje finansijska sredstva kako bi pomogla da se ispune potrebe u hrani i vodi, kao i sanitarne potrebe onih na koje je uticala erupcija vulkana Fuego.

Bela kuća saopštila je da će administracija predsednika Donalda Trampa, takođe, poslati avion kako bi pomogao da se prebace povređeni s opekotinama na Floridu radi lečenja.

Institut za seizmologiju i vulkanologiju Gvatemale prethodno je upozorio na novo izlivanje lave sa zapadne strane vulkana Fuego.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar