Rusi traže hapšenje Todorića

- Zvanični Zagreb je blizu nagodbe o Agrokoru, izveštavaju hrvatski mediji.

Region 06.06.2018 | 12:40
Rusi traže hapšenje Todorića
Drugi čovek Sberbanka, Maksim Poletajev, u utorak se sastao s premijerom i predsednicom, Andrejem Plenkovićem i Kolindom Grabar Kitarović.

Kako se procenjuje nagodba bi se mogla dogoditi do kraja meseca, a Sberbanku bi pripalo 40 odsto vlasništva Agrokora.

Nakon sastanka u vladi, naime, Poletajev je rekao je da su blizu kompromisa u postizanju nagodbe, da je došlo do dramatične promene situacije te da će Sberbank zadržati svoj udeo u Agrokoru, ali koliki bi on mogao biti želeo da kaže.

Poletajev veruje da bi nagodba mogla biti do kraja meseca.

Novinar Jutarnjeg lista Frenki Laušić rekao je u emisiji "Otvoreno" regionalne N1 tv, da je, prema informacijama učesnika tog sastanaka u Banskim dvorima, Poletaev uputio nekoliko poruka - da će sadašnji poverenici budući vlasnici Agrokora ostati minimalno dve godine, da će Agrokor ostati čitav, a nakon 3-4 godine će se prodavati.

Prilikom prodaje će se konsultovati vlada.

Laušić je u Jutarnjem listu objavio i da je Poletaev ispričao da su u Sberbanku bili iznenađeni kada je osnivač Agrokora Ivica Todorić u februaru prošle godine u Moskvi saopštio da mu je potrebno dodatnih 100 miliona evra, jer ih je ranije uverio da je refinansiranjem kredita iz novembra 2016. rešio problem likvidnosti.

Poletaev se tada, navodi se, lično založio za odobrenje tog kredita.

Na sastanku u Zagrebu poručio je i da svi moraju snositi deo gubitaka te da Todorić mora biti procesuiran pored hrvatskim sudovima.

Sberbank će imati 40 odsto vlasništva u Agrokoru, rekao je Poletaev, koji se sastao i sa članovima Udruženja dobavljača, prenosi HRT.

Iz kabineta hrvatske predsednice, nakon razgovora sa Poletajevim saopšteno je da je on Kolindi Grabar Kitarović predočio viđenje Srberbanka u vezi sa postizanjem nagodbe za Agrokor, istakavši predanost Sberbanka dugoročnom ostanku u ovoj firmi i dijalogu s ključnim partnerima.

Predsednica je ukazala na značaj postizanja nagodbe za očuvanje stabilnosti hrvatske privrede i radnih mesta, s čime se je prvi zamenik predsednika Uprave Poletajev složio.

Predsednica je posebno apelovala da se u postupku nagodbe vodi računa o interesima svih dobavljača i iznadje što pravičnije rešenje za sve.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

E,moj Bacusko,

06.06.2018 12:47

Sa hrvatom imati posla ,2x moras mucniti glavom;bio i ostat ce 'nepouzdan narod.

ODGOVORITE
Name

Plackasi

06.06.2018 14:49

Opljackali su Jugu pa sad i Ruse.Moj brale a sve pokriveno kao nacionslbim pitanjem.I onaj Djurekovic prodao tanker u Gani pa Tito reko ocistite to a oni kao to je nacioalno pitanje.Latinski gangteraj.Po obicaju.

Name

re plackas

06.06.2018 16:58

A koje nosio pare u vrecama na cipar pa dokle ces biti glup svi redom plackali ti opet pises nesto sto i sam nevjerujes