Janakopulos opet ''divlja''!

Ako PAO ne osvoji titulu, nema plata! Dimitris Janakopulos, vlasnik košarkaškog kluba Panatinaikos, rekao je da će kazniti svoje igrače oduzimanjem mesečnih plata ako ne osvoje titulu Grčke.

Košarka 05.06.2018 | 20:25
Janakopulos opet ''divlja''!
Gazda Panate: Pobedite Olimpijakos ili se pakujte! "Nisu bili lošiji u poslednjih deset godina. Morate da ih pobedite", poruka je Dimitrisa Janakopulosa igračima u zelenom.

Panatinaikos je loše počeo finalnu seriju protiv Olimpijakosa jer je u svojoj OAKA areni pretrpeo poraz u prvom meču (75:65).

Janakopulos je prisustvovao prvom meču finala, ali ga je napustio na poluvremenu. Da li mu se nije svidela igra svoje ekipe, da li je nešto drugo bili u pitanju, ostaje nepoznato.

Finalna serija grčkog plej-ofa počela je "brejkom" Olimpijakosa na parketu Panate.

Branilac titule pribijen je uz zid uoči revanša (četvrtak, 18), a gazda Panatinaikosa Dimitris Janakopulos imao je šta da kaže igračima posle poraza.

I to u svom stilu.

"U Kupu Grčke izbacio vas je AEK. U Evroligi ste izgubili od Reala, jednog od najboljih timova Evrope. Reč vam nismo rekli. Ipak, nije moguće da izgubite finale grčke lige protiv najlošijeg Olimpijakosa u ovoj deceniji. Ako izgubite titulu, trebalo bi da ustanete i odete. I to svi", rekao je Janakopulos košarkašima.

Od prekida devetogodišnje vladavine Panatinaikosa (2011. godine), najveći grčki timovi osvojili su u poslednjih šest godina po tri titule. Olimpijakos je bio prvak 2012, 2015. i 2016, a Panatinaikos 2013, 2014. i 2017.

Ako u klupsku vitrinu ne unesu i rekordni, 36. trofej namenjen prvaku, "zeleni" će očigledno biti u velikom problemu.

"Nije moguće da neki od vas završe finale, a da ne naprave nijedan faul. To govori mnogo toga. 'Debeli' ugovori i povišice dolaze kada ekipa osvoji titule, a ne individualna priznanja. Nije dovoljno da postižete poene i da beležite asistencije. Tim mora da osvaja titule", takođe je rekao Grk, koji je češće u centru pažnje od svojih igrača.

Finale se igra na tri dobijena meča, a sledeći je na programu u Pireju, 7. juna od 18:00.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar