Kapiten Brage završio karijeru u 27. godini!

Zbog teške infekcije umalo izgubio nogu. . . ! Kakav peh. . .

Fudbal 05.06.2018 | 20:00
Kapiten Brage završio karijeru u 27. godini!
Težak dan za Bragu - vezista Mauro morao je da kaže zbogom fudbalu u 27. godini života!

Jedan od kapitena Brage poslednjih godina okačio je kopačke o klin iz zdravstvenih razloga. Naime, zbog retke bakterijske infekcije ligamenata kolena mogao je da ostane bez noge, a posle dugog i mukotrpnog lečenja shvatio je da bi svaki oblik ozbiljnije fizičke aktivnosti mogao da mu ugrozi život, zbog čega je doneo tešku, ali neizbežnu odluku. 

Mauro je u novembru 2016. godine doživeo ozbiljnu povredu ligamenata desnog kolena, a posle odrađene operacije povređenu regiju zahvatila je retka bakterijska infekcija. Zbog toga njegov život više nikada neće biti isti.

„Imao sam operaciju lateralnih ligamenata desnog kolena i na meniskusu. Tada me je napala ta bakterijska infekcija zbog koje sam imao još nekoliko operativnih zahvata. Poslednja je bila prošlog novembra. Došao sam u situaciju da bi doktori morali da mi amputiraju nogu, a život mi je takođe bio ugrožen“, rekao je Mauro za O Žogo.

Kako je sam priznao, više ne sme da potrči, a čak ima i ozbiljne poteškoće kada hoda. Zbog toga je morao da objavi da se povlači iz fudbala.

Brazilac tvrdi da i dalje ne zna šta će da radi u životu, pošto mu je fudbal bio sve. Mauro je karijeru počeo u Atletiko Gojanenseu, posle čega je 2011. godine stigao u Žil Visente, a nedugo zatim u Bragu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar