Krstajić o spisku: Zašto Mijat, Matija i Nemanja...?

Uoči puta u Austriju, selektor reprezentacije Srbije objasnio je kako je sastavio konačnu listu imena igrača koji će igrati na Svetskom prvenstvu. "Žao mi je, nema ništa lično".

Fudbal 03.06.2018 | 21:45
Krstajić o spisku: Zašto Mijat, Matija i Nemanja...?
Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je u subotu u Austriju na sedmodnevne pripreme za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Šef struke "orlova" poveo je sa sobom ekipu od 23 igrača, koja će putovati i na Mundijal. Prekobrojne nije hteo da vodi u Bad Valdersdorf, iz praktičnih razloga.

"Ne postoji tu ništa lično, najviše bih voleo da sam mogao da povedem 35 igrača sa šireg spiska, ali pravila su takva. Imali smo takav početak priprema sa četiri golmana, da Matija Nastasić i Bane Ivanović nisu sto odsto spremni. Došao je momenat da u 12 sati moramo da prijavimo spisak igrača za utakmicu sa Čileom, u 16 sati FIFA izbacuje spisak svih reprezentacija koje će učestvovati na Svetskom prvenstvu. Meč sa Čileom je u 20.00 zbog čega smo došli do zaključka da nema rezona da vodimu četvoricu igrača više na pripreme", rekao je selektor pred poletanje aviona u Austriju.

Objavljivanje definitivnog spiska izazvalo je očekivano veliku pažnju. Krstajić je odredio da su prekobrojni Mijat Gaćinović, Nemanja Maksimović, Matija Nastasić i Aleksandar Jovanović.

Upitan kako je ispisao konačnu listu od 23 imena, Krstajić priznaje da mu nije bilo lako.

"Žao mi je i teško mi je bilo da odlučim. Bio sam u takvoj poziciji kao igrač dva puta, 2000. i 2010. godine. Mi smo reprezentacija, nismo klub i sticajem okolnosti zbog načina igre koji forsiramo ti igrači su ostali prekobrojni. Matija Nastasić i Bane Ivanović nisu trenirali sa ekipom tokom cele nedelje, nisu potpuno spremni i odlučio sam se za Baneta koji je imao slabiju povredu od Matije. On je van terena već dva i po meseca. Pitanje je da li će Ivanović biti spreman za ponedeljak, mislim da ga neću staviti da igra protiv Čilea, baš iz razloga da bih ga sačuvao za finalnu probu protiv Bolivije, ali i meč sa Kostarikom. Što se tiče ostalih igrača, od četvorice golmana sam se odlučio za ovu trojicu. Oni su svi jednaki, sitnice su odlučivale. Gaćinović i Maksimović su otpali zbog sistema igre,Radonjić i Živković su dobili malu prednost", objasnio je Krstajić.

Za kraj, selektor je rekao da je pri sastavljanju spiska mislio i na budućnost.

"Mislim da sam bio jasan kod odgovora na takva pitanja. Imao sam na širem spisku 35 igrača, pravila FIFA su takva i moja je odgovornost koga ću povesti", poruka je selektora.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Gavrilo

03.06.2018 19:53

Sve će kulminirati u Samari i to već u svlačionici na poluvremenu. Zato narode opušteno se ne nadajte ničemu.

ODGOVORITE