Kosovski božuri u Čikagu

Muzički sastav „Kosovski božuri“ svoju američku turneju započeli su u petak 1. juna u srpskom hramu Svetog Stefana Dečanskog u Čikagu.

Svijet 02.06.2018 | 21:50
Kosovski božuri u Čikagu
Pjevane su i recitovane pjesme inspirisane Kosovom i Metohijom i slavnom srpskom istorijom.S guslama je pojala Bojana Peković, a pjevale su i recitovale Maja i Dragana iz Velike Hoče, Miloš iz Orahovca, Milica i Mirjana iz Prištine u pratnji Predraga Radisavljevića na harmonici i Bratislava Radisavljevića na bubnju.Pjesme je kazivala glumica Ivana Žigon.Starješina hrama Svetog Stefana Dečanskog Aleksandar Petrović je govorio o simbolici kosovskih božura. Među prisutnima je bio i generalni konzul Srbije u Čikagu Dejan Radulović.I sam odabir ovog hrama za njihovo prvo gostovanje u Čikagu nosi i više od simbolilče poruke.U sledećih deset dana etno-grupa „Kosovski božuri“ predstaviće se publici u regiji Čikago i dijelu Indijane.

Nastupi su organizovani u sprskim hramovima, a između ostalih predviđeno je i gostovanje i u manastiru Nova Gračanica, sjedištu Srednjozapadnoameričke eparhije SPC.

Kosovski božuri gostovanja u Americi završavaju 10. juna.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ho

03.06.2018 07:18

SVAKA.CAST.MLADOJ.DJECI.NEKA.IDU.NAPRIJED

ODGOVORITE