Luković: Ne spavam već 48 sati, ali nema stajanja!

“Znaš li ti koliko ima navijača Partizana u Baru? Ovo je grobarski grad“, kaže popularni Luki za portal Mozzartsport.

Košarka 01.06.2018 | 22:20
Luković: Ne spavam već 48 sati, ali nema stajanja!
Pomera granice, piše istoriju. Mornar iz Bara prekinuo je 11 godina dominacije Budućnosti u šampionatu Crne Gore, a jedan od najzaslužnijih za to je srpski centar Uroš Luković. Momak kojeg se prošlog leta Partizan suviše lako odrekao, osvojio je pehar i odigrao sezonu karijere.

Logično je da se posle velike pobede u četvrtom meču postavi pitanje, kako gleda na stvari posle prospavane noći. Ali...

“Još nisam spavao, evo ima već 48 sati bez sna. Međutim, vredelo je. Uvek je lepo kada se osvoji titula“,rekao je Luković u razgovoru za MOZZART Sport.

Budućnost je kao pobednik Jadranske lige ušla kao favorit, ali ste ih iznenadili. Čak ste i u trećem meču mogli da završite ceo posao?

“Odgovara nam da igramo sa njima. Džile igra ako da njegovi timove ne trče mnogo, već više imaju postavljene napade. Nema toliko kontri i tranzicije. Pritom, Nidam je odigrao fantastično celu seriju“.

Kakva je bila atmosfera u Baru posle četvrte utakmice?

“I danas se samo o tome priča, ceo grad i dalje slavi. Ovo je Mornaru prva titula u istoriji kluba, pa posle 11 godina konačno je neko prekinuo dominaciju Budućnosti“.

Crnogorski mediji su objavili i snimak na kojem slaviš titulu uz jednu od navijačkih pesama Partizana?

“Znaš li ti koliko ima navijača Partizana u Baru? Ovo je grobarski grad“.

Kako je ekipa proslavila titulu, dali ste sebi oduška?

“Negde do petice smo slavili svi zajedno, a onda je svako otišao na svoju stranu. Sada mi sledi povratak u Beograd, upravo čekam taksi. Danas je mom bratu Marku rođendan, pa ću da nastavim i večeras sa slavljem“.

Sezona je konačno gotova, da li se slažeš sa ocenom da ti je najbolja u dosadašnjoj karijeri?

“Bez dileme. Bio sam drugi igrač u ABA ligi, prvi skakač i bloker. Dobro je bilo. Osvojili smo titulu, igrali finale kupa Crna Gore, plej-of Jadranske lige i četvrtfinale FIBA Evropa kupa.“

Kakvi su ti planovi za sledeću sezonu?

“Istekao mi je ugovor sa Mornarom, ali sad još ništa ne znam. Za par dana ću da sednem sa Miškom Ražnatovićem da vidim šta dalje“.

Koliko je realna opcija da ostaneš u Baru?

“Ostao bih ako ćemo igrati Evrokup i ako finansijska situacija bude dobra. Ako ne, želim im svu sreću i zdravlje“.

Da li si ispratio polufinalnu seriju Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde?

“Da smo dobili finale u tri utakmice, došao bih sutradan u Pionir na derbi. Ovako, ipak smo morali da odigramo još jedan meč“.

I za kraj, razmišljaš li o povratku u Partizan? Među navijačima ima dosta onih koji to priželjkuju?

“Navijači da, ali iz uprave ne, bar koliko vidim. Ali, stvarno, rano je još za priče o povratku u Partizan, videćemo šta će se desiti u narednom periodu“, zaključio je Luković.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar