Parlament vrši ustavnu ulogu

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović primio je danas delegaciju britanske grupe Interparlamentarne unije Velike Britanije, koju je predvodio predsjedavajući grupe Najdžel Evans, a tokom sastanka razgovarano je o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, funkcionisanju institucija, stanju u oblasti infrastrukture i privrede, te mogućnostima privlačenja novih britanskih investicija u domaću privredu.

Republika Srpska 31.05.2018 | 16:18
Parlament vrši ustavnu ulogu
Predsjednik Čubrilović predstavio je britanskoj delegaciji organizaciju, rad i nadležnosti parlamenta Republike Srpske, funkcionisanje skupštinskih radnih tijela, zastupljenost političkih partija, kao i ustavnu poziciju Republike Srpske unutar Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Čubrilović je istakao da je, po svim parametrima, Narodna skupština Republike Srpske najefikasniji i najfunkcionalniji parlament u BiH, naglasivši da je parlament u ovom sazivu nesmetano funkcionisao i vršio svoju ustavnu nadležnost.

„U poređenju sa ostalim parlamentima u BiH, naš parlament je održao najveći broj sjednica i usvojio najviše odluka od važnosti za naše građane. Nema ni jednog prijedloga ili nacrta zakona, odluke, informacije i izvještaja, koje su predloženi parlamentu, a da nisu razmotreni na radnim tijelima i obrađeni na sjednicama parlamenta“, rekao je Čubrilović.

Članovi britanske delegacije informisali su predsjednika Čubrilovića da su zadovoljni poslovanjem britanskih kompanija u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, te da će se založiti kod britanskih investitora da nastave sa većim ulaganjima kako bi doprinijeli jačanju domaće privrede.

Predsjednik Čubrilović, kojeg je predsjedavajući grupe Najdžel Evans pozvao da posjeti britanski parlament, zahvalio se britanskoj delegaciji na posjeti Banjoj Luci i Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Članovi delegacije bili su britanski parlamentarci: Martin Vikers, Dejvid Dru, Helen Džons, baronesa Rozalind Kerol Skot i baronesa Fransis Gertrud Kler D'Souza.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar