Tribina s koje se bolje vidi grad nego gol!

Završen je poslednji stadion na kojem će se igrati utakmice Svetskog prvenstva. Najčudnija tribina na Mundijalima je u Jekaterinburgu.

Fudbal 03.06.2018 | 23:25
Tribina s koje se bolje vidi grad nego gol!
Sve je spremno i da stadion u Jekaterinburgu ugosti navijače na naprednom Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Najistočniji stadion na kojem će se igrati utakmice Mundijala, završen je dve nedelje pre početka najveće smotre fudbala. Na stadionu u Jekaterinburgu igraće se četiri meča: Egipat - Urugvaj, Francuska - Peru, Japan - Senegal i Meksiko - Švedska.

Problem sa Centralnim stadionom, na koje utakmice igra Ural, nastao je zbog kapaciteta. Naime, primao je oko 25.000 navijača, što je ispod standarda FIFA za svetska prvenstva, pa je organizator morao da poveća broj mesta na najmanje 35.000 sedišta.

Posle dorade stadion u Jekaterinburgu prima 35.696 navijača i po kapacitetu nije najmanji, jer objekat u Kalinjingradu ima 484 sedišta manje.

Da bi se povećao kapacitet bilo je potrebno da se sruši cela jedna tribina i postavi montažna. Velika čelična konstrulcija, koja se zapravo nalazi pored stadiona, nosi 12.000 mesta i navijači koji budu imali ulaznice za ovaj deo stadiona imaće neverovatan pogled na grad, a publika na bočnim mestima će pored toga šta se dešava na terenu imati priliku da prati i šta se događa pored stadiona.

S nje se pruža prelep pogled na gradske znamenitosti, čak bolji nego na suprotni gol ili semafor, koji neće biti u vidokrugu navijača u gornjim redovima. Oni će praktično sedeti u ravni s krovom.

Reč je o nepokrivenoj tribini, čija maksimalna visina dostiže čak 45 metara. Stadion u Jekaterinburgu je jedan od najlepših malih stadiona u Evropi i montažna tribina će se nakon Mudnijala demontirati, a stadion ponovo zatvoriti. Posle Svetskog prvenstva primaće 23.000 navijača.

Stadion je sagrađen 1957. i dva puta renoviran. Od 2006. do 2011. i od 2014. do ove godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar