RG: Nadal igrao set 93 minuta! Slavile Serena i Maša!

Serena se vratila pobedom, Maša trijumfovala na GS posle 3 godine! Serena Vilijams, najbolja teniserka svih vremena, vratila se na Grend slem i pobedila Kristinu Pliškovu u prvom kolu Rolan Garosa.  Rafael Nadal rezultatski ubedljiv u prvom kolu Rolan Garosa, ali se, ipak, pomučio protiv Simonea Bolelija.  Nadal se mučio dva dana, ali ostvario 80. pobedu u Parizu.  Prvi teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa posle teškog meča u dva dana sa Simoneom Bolelijem.

Tenis 29.05.2018 | 18:30
RG: Nadal igrao set 93 minuta! Slavile Serena i Maša!
Novak Đoković i Dušan Lajović su u ponedeljak pobedama započeli takmičenje na Rolan Garosu. U utorak je trijumfom na svom omiljenom turniru počeo i Rafael Nadal.

Španac, koji slovi za prvog favorita na turniru u Parizu, pobedio je Italijana Simonea Bolelija 3:0 (6:4, 6:3, 7:6).

Iskusni italijanski teniser nije bio lak zalogaj za Nadala. Prvi igrač sveta jeste rutinski završio posao, ali je, ipak, morao da se pomuči i da odigra meč koji je trajao tri sata i jedan minut.

Španac i Italijan odigrali su maratonski treći set, koji je pripao Nadalu u tajbrejku 11:9, tek posle sat vremena i 33 minuta. Boleli nije iskoristio čak četiri set lopte. Rafa će u drugom kolu igrati protiv Gvida Pelje iz Argentine, 78. tenisera na ATP listi.

Nadal brani trofej na Rolan Garosu, a ukupno na ovom grend slemu ima deset titula, što je apsolutni rekord.

Nadal, koji je deset puta osvajao Grend slem u Parizu, savladao je Italijana sa 6:4, 6:3, 7:6 (11:9) u duelu koji je u ponedeljak prekinut zbog kiše i morao je da bude nastavljen danas.

Meč Nadala i "laki luzera" Simonea Bolelija prekinut je sredinom trećeg, Rafa je dobio prva dva seta, ali je kod prekida Italijan imao brejk viška.

Prvi set je Nadal rešio jednim brejkom, u samom finišu seta za 6:4. U drugom setu je Boleli prvi napravio brejk i poveo sa 2:0 i 3:1, ali je nakon toga Nadal zagospodario terenom, osvojio pet vezanih gemova i poveo sa 2-0 u meču.

Međutim, Simone je došao do brejka na otvaranju trećeg dela, potom je meč prekinut, a kada je nastavljen u utorak, ’Bik sa Maljorke’ se nekako vratio i slomio otpor rivala u taj brejku.

Na ovaj način Nadal je ostvario svoju 80. pobedu na Rolan Garosu.

Španski teniser će u drugom kolu igrati protiv Argentinca Gvida Pelje, koji je u prvom kolu pobedio Žoaa Sousu sa 6:2, 6:3, 6:4.

Serena se vratila pobedom, Maša trijumfovala na GS posle 3 godine! Serena Vilijams, najbolja teniserka svih vremena, vratila se na Grend slem i pobedila Kristinu Pliškovu u prvom kolu Rolan Garosa. 

Posle skoro godinu i po dana pauze, trudnoće i porođaja, Amerikanka se vratila na jedan od četiri najveća turnira i slavila rezultatom 7:6 (7-4), 6:4.

Serena je odigrala sa dosta oscilacija, što je i razumljivo, ali je ostvarila prvu pobedu i, s obzirom na to da nema previše težak žreb, mogla bi da dođe do druge nedelje.

Ona će u sledećoj rundi igrati protiv Ešli Barti iz Australije, koja je sa 6:3, 6:1 eliminisala Nataliju Vikljancevu.

U duelu dve nekadašnje šampionke pariskog turnira, Španjolka Garbinje Mugurusa pobedila je u prvom kolu Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 7:6, 6:2.

Mugurusa će igrati protiv Francuskinje Fione Fero koja je pobedila Karinu Vitfeht iz Nemačke sa 6:4, 6:2.

Ruskinja Marija Šarapova plasirala se u drugo kolo pobedom protiv Rišel Hogenkamp iz Holandije sa 6:1, 4:6, 6:3.

Nekada prva teniserka sveta i dvostruka šampionka u Parizu savladala je 133. na WTA listi posle sat i 56 minuta borbe, što je za Šarapovu bio i prvi trijumf posle tri godine u Bulonjskoj šumi.

Sada 30. teniserka sveta je 2015. godine pobedila Sem Stosur u trećem, a izgubila od Lusi Šafaržove u četvrtom kolu, dok je naredna dva izdanja Rolan Garosa preskočila zbog suspenzije i poznatog slučaja pozitivnog nalaza na zabranjenu supstancu meldonijum.

Dvosturka šampionka Rolan Garosa, iz 2012. i 2014. godine će u drugom kolu igrati protiv Done Vekić iz Hrvatske.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar