Liverpul uveliko radi - Fabinjo stigao na Enfild!

"Redsi" su i zvanično dogovorili prvi transfer u tekućem prelaznom roku.  Sad je i zvanično - Fabinjo predstavljen! Sjajan posao Liverpula.

Fudbal 29.05.2018 | 17:45
Liverpul uveliko radi - Fabinjo stigao na Enfild!
Fabio Enrike Tavareš, poznatiji kao Fabinjo, bio je želja Mančester junajted, ali će Brazilac ipak u Liverpul!

Zadnji vezni, koji takođe može popuniti pozicije u odbrani, je u prethodne tri godine privukao pažnju velikana i bilo je samo pitanje vremena kada će napustiti stadion "Luj drugi".

Klubovi su u ponedeljak zvanično potvrdili transfer, a u britanskim medijima se spominje cifra od 50 miliona evra.

Brazilac će se zvanično priključiti ekipi Jirgena Klopa 1. jula.

"Ovo je nešto što sam oduvek želeo. Ovo je fantastičan i ogroman tim", rekao je Fabinjo na predstavljanju u Liverpulu.

Fabinjo će na "Enfildu" najverovatnije zajeniti Emrea Džana koji je najbliži odlasku u Juventus kao slobodan igrač. Uz to, poznato je da je Liverpul prošlog leta dogovorio transfer "osmice" Nabija Keite iz Lajpciga, tako da navijači nestrpljenjem čekaju novu sezonu.

Pre samo nekoliko sati gotovo svi vodeći francuski i engleski mediji najavili su da je transfer dogovoren, a evo pred ponoć Liverpul je potvrdio na svojim zvaničnim nalozima na društvenim mrežama - Brazilac Fabinjo je novi član Redsa! 

Konačan dogovor postignut je u toku današnjeg dana, a prema još nezvaničnim informacijama Monaku će pripasti obeštećenje od 50.000.000 evra, po formuli 45.000.000 + bonusi 5.000.000 evra. 

Podsetimo, Fabinja je prošlog leta tražio i novi šampion Francuske Pari Sen Žermen, ali nije želeo da plati 90.000.000 evra, koliko je Monako zahtevao. Brazilca je u međuvremenu privukao i projekat koji su finalisti Lige šampiona spremili za narednu sezonu, posebno što će pored njega u Liverpul (1. jula) stići i Gvinejac Nabi Keita iz Lajpciga u transferu od 60.000.000 evra.

Prema navodima RMC-a, plan Jirgena Klopa je da Fabinjo, koji je deo karijere proveo i u drugom timu Reala iz Madrida, čini defanzivni tandem na sredini terena sa Džordanom Hendersonom. Tako će Crveni nadomestiti i izvesni odlazak Emrea Džana u Juventus.

Nije isključeno da će dolazak Brazilca uticati na status Marka Grujića na Enfildu sledeće sezone.  

"Uzbuđen sam zbog transfera. Ovo je nešto što sam oduvek želeo, da pređem u gigantski klub. Kad klub ovakve veličine pokaže interesovanje, nema tu šta da se premišlja. Pokušaću da ostavim pečat i nadam se da ću s Liverpulom osvojiti dosta trofeja. Daću sve od sebe da rastem, učim i unapređujem se", bile su prve reči novog pojačanja kluba sa Enfilda. 

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar