Rukavina: Ne idemo u Rusiju na odmor!

Bek Viljareala Antonio Rukavina poslao je poruku navijačima Srbije da reprezentativci na Mundijal u Rusiju idu po rezultat, a ne na "izlet".

Fudbal 29.05.2018 | 15:15
Rukavina: Ne idemo u Rusiju na odmor!
Nacionalna selekcija se u ponedeljak popodne okupila u Staroj Pazovi, odakle će 23 momka spakovati kofere za Rusiju, a preostala četvorica će na odmor.

"Hteo bih da pošaljem poruku celoj naciji da ne idemo u Rusiji na odmor, to jest da smo glavama na odmoru. Posle ovih kvalifikacija i posle dužeg vremena smo na završnici, na Svetskom i svi smo u dobroj situaciji. Nekima je poslednje SP nekima prvo tako da idemo sa pozitivnom atmosferom da prođemo grupu. To nam je cilj. Najlošije jesmo kotirani što se tiče bodova i rang liste, ali ćemo pokušati iz te neke mirnoće da nađemo našu šansu da nađemo grupu", rekao je Rukavina novinarima posle prvog treninga Srbije.

Raduje ga što je prvog dana atmosfera u ekipi dobra i nada se da će takva ostati do kraja Mundijala – kad god ga Srbija završila.

"Jednostavno ne treba razmišljati kao da je ovo samo nastavak sezone. Telo to mora da izdrži jer je sve u glavi i svi to znamo još od onog momenta kad smo se kvalifikovali. Svi smo na to spremni i ne žalimo za odmorom. Biće odmora posle Svetskog. Najbitnije je da sada izdržimo još mesec dana ili koliko god i da napravimo rezultat u Rusiji", kaže Rukavina.

Dve pobede Brazila mogle bi da znače kombinovani sastav u trećoj utakmici protiv Srbije 27. juna u Moskvi. Takve računice za sada ne zanimaju naše reprezentativce.

"Dobro, to su sad kalkulacije o kojima nismo razmišljali, ali ako dođe vreme za to, možda ćemo razmišljati. Pokušaćemo da sve imamo u svojim rukama kao što je bilo i u kvalifikacijama, gde smo već od početka imali prednost i bilo je sve u našim rukama. Ključ je prva utakmica protiv Kostarike, gde posle eventualne pobede mislim da ćemo biti dobri. Skautiraćemo je i stručni štab će nam preneti jasnu sliku o kakvoj se reprezentaciji radi", napominje bek Viljareala, svestan da timski kvalitet ne mora da se pokapa sa pojedinačnim.

"Individualno poznajem igrače koji su u španskoj ligi, ali opet individualno i kolektivno nije isto. Imaćemo vremena da skautiramo sve tri reprezentacije".

Mnogo se prašine tokom marta diglo zbog izbora Nigerije i Maroka za protivnike u prijateljskim utakmicama pošto nemamo afričke protivnike u grupi E. Iz FSS su tada poručili da oba tima igraju na Mundijalu i da ne vide šta je sporno. Dva meseca kasnije, od spora nema ni naznaka jer Srbija dve poslednje provere igra protiv dve južnoameričke ekipe, Čilea i Bolivije.

"Da jer imamo dve južnoameričke ekipe u grupi i sigurno da su dobra provera. Opet, radi se o reprezentacijama koje nisu na Svetskom ali su dobre provere. Sigurno možemo da vidimo na kom smo nivou protiv njihovog stila fudbala", podvlači bek "Žute podmornice".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar