Dobra vijest o Matiji Nastasiću!

Defanzivac "orlova" od četvrtka će raditi sa ostatkom reprezentacije! Sluti na dobro: Nastasićevi rezultati bolji od očekivanih! Mladen Krstajić kratko o Sergeju i onima koji će otpasti. . .

Fudbal 29.05.2018 | 11:45
Dobra vijest o Matiji Nastasiću!
Dok su skoro svi reprezentativci Srbije prvog dana priprema za Svetsko prvenstvo igrali međusobno fudbal na treningu u Kući fudbala u Pazovi, Matija Nastasić radio je odvojeno od njih.

Štoper nemačkog Šalkea dva dana posle pregleda u Nemačkoj radio je individualno, bez naprezanja i odvojeno od ekipe počeo "Operaciju Mundijal".

Tok njegovog oporavka bio je danas, očekivano, jedno od najvažnijih pitanja novinara, upućenih selektoru Mladenu Krstajicu posle treninga:

Da li će Matija Nastasić biti spreman za Svetsko prvenstvo?

"Dobra je situacija, stvari idu ka pozitivnom i mislim da će u četvrtak biti u stanju da se priključi ekipi ekipi na treningu. Videli smo od njega i više nego što smo očekivali", rekao je selektor Mladen Krstajić.

Šef struke reprezentacije objasnio je i da je Branislav Ivanović propustio trening jer je bio kod zubara a da je u ponedeljak ujutru radio normalno. Takođe, dodao je i da je Nemanja Matić odmarao zajedno sa Aleksandrom Mitrovićem zbog pretrpljenog "blažeg" udarca.

Reprezentacija je u dobrom raspoloženju počela da se priprema za Svetsko prvenstvo.

Prvi radni rad i prvo obraćanje selektora Srbije Mladena Krstajića javnosti u sklopu „operacije Mundijal“. Odmah i dobra vest. Mladi stručnjak otkrio je da će, po svoj prilici, jedan od najboljih srpskih štopera,Matija Nastasić biti spreman za Mundijal.

„Pre dva dana je podvrgnut pregledu magnetnom rezonancom. Rezultati su dobri. Čak bih smeo da kažem da su bolji nego što sam se nadao. Sad je sve na njemu“, istakao je Krstajić podovom jedinom upitnika na spisku od 27 fudbalera, s obzirom da defanzivac Šalkea nije igrao u završnici sezone.

Selektor Srbije je pre treninga održao kratak sastanak sa reprezentativicima. Reklo bi se, rutinska aktivnost, za razliku od one koje ga očekuje tokom priprema u Austriji, a podrazumeva precrtavanje četvorice prekobrojnih.

„Biće teško, mnogo teško.  Znam iz ličnog iskustva. Dvaput sam bio prekobrojan. Igrači to ne bi trebalo da shvate lično, niti da se osećaju kao višak. Jednostavno, ovo je reprezentacija. Nije klub“.

Veliki broj reprezentativaca Srbije je imao dobru sezonu koja bi mogli da unovčie u letnjem prelaznom roku. Prva zvezda letnje pijace mogao bi da bude Sergej Mlinković Savić, slušaće o sebi vesti i u Rusiji.

„Kod mene je zvezda - tim. Verujem da će ekipa izbaciti pojedinca. Kao što je verujem da će Sergej biti na nivou Sjajan je momak“, dodao je selektor Orlova, Mladen Krstajić.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar