"Mitrogol": Ništa ljepše od Srbije!

Srpski napadač Aleksandar Mitrović pun optimizma na početku priprema za Mundijal. "Nadam se da će se u Rusiji slušati 'Mitro's on fire'". O albumu sa sličicama: "Dobio sam sebe, bilo mi je bitno da popunim stranu gde smo mi".

Fudbal 29.05.2018 | 11:15
"Mitrogol": Ništa ljepše od Srbije!
Aleksandar Mitrović je sa velikim osmehom danas došao na pripreme reprezentacije Srbije u Staroj Pazovi.

Kako i ne bi kad je pre dvao dana sa Fulamom obezbedio plasman u Premijer ligu. Istina, Fulam nije njegov tim, igrao je na pozajmici iz Njukasla, ali je golovima i zalaganjem nemerljivo doprineo ovom uspehu londonskog kluba. Zato i želi da ostane i nastavi da sarađuje sa Slavišom Jokanovićem.

Mitrović je danas bio glavna zvezda u Staroj Pazovi. Dobio je od stručnog štaba nekoliko dana da se odmori, ali on jedva čeka da se priključi ekipi.

"Dobio sam danas slobodan dan, sutra ću malo lakšim tempom i onda od četvrtka sve normalno. Odmoriću se. Spreman sam za Mundijal, uradio sam sve u Fulamu kako je i trebalo. Bogu hvala sad je reprezentacija prioritet i Mundijal", rekao je Mitrović mnogobrojnim novinarima. 

Kaže da je pred ekipom dovoljno vremena da koriguje neke stvari, da napreduje.

A pritisak... ?

"Uvek ima pritiska kad se igra za reprezentaciju, mada ga ja ne osećam. Lep je osećaj, zbog ovakvih stvari igramo fudbal, da predstavljamo reprezentaciju na najvećem takmičenju. Nema ništa lepše i biće sve veća euforija dok ne počne", rekao je Mitrović.

Upitan šta bi bilo "veliko" na SP, odgovorio je: "Za početak da se prođe grupa. To je prvi cilj".

Zanimljivo, osmorica igrača iz sadašnjeg tima "orlova" igrali su i na svetskom i na evropskom prvenstvu kao omladinci.

"To je super i njima će značiti i meni. Biće motiv i to što mi nastavljamo tradiciju učešća na svetskim prvenstvima", rekao je Mitrović, dodajući da mu nije važno koliko će golova dati.

"Ako ekipa igra dobro i ja ću davati golove. Rezultat je najbitniji".

Na pitanje da li ćemo i u Rusiji slušati pesmicu navijača Njukasla i Fulama posvećenu njemu -    "Mitro's on fire?", Mitrović je uz osmeh odgovorio: "Nadam se".

Trener Fulama Slaviša Jokanović je vrato Mitrovića "u život".

"Pozdravili smo se, čućemo se u nardnom periodu, nismo konkretno pričal (o budućnosti u Fulamu)i. Ne bih sad o tome, već o reprezentaciji. Na to hoću da budem fokusiran. Da napravimo nešto veliko, a posle toga da malo odmorim glavu. Ima ljudi koji brinu o mojoj karijeri", kaže Mitrović.

Na konstataciju novinara da je igrom i golovima zapušio usta kritičarima, Mitrović je rekao: "Nadam se da jesam. Ne dotiču me ni pohvale ni kritike, uvek će ih biti. Ja dajem maksimun. A svako ima pravo na mišljenje".

ALBUM SA SLIČICAMA

Mitrović je i ranije prikupljao sličice za albume za svetska i evropska prvenstva. "Stigao sam samo dve tri strane da popunim, više su deca popunjavala nego ja. Dobio sam sebe, našu reprezentaciju sam popunio, ostalo mi nije bilo bitno".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar