Nakon podviga, poklon od Makrona

Migrant iz afričke države Mali, Mamoudou Gassama spektakularno je spasio dječaka koji je visio s četvrtog sprata s balkona u Parizu.

Svijet 28.05.2018 | 11:59
Nakon podviga, poklon od Makrona
Video u kojem se vidi nevjerovatna hrabrost Malijca ubrzo je postao popularan, a Mamoudoua su prozvali Spidermanom iz Pariza.

Za manje od minut uspio je od prizemlja preko balkona doći do četvorogodišnjaka, a pritom niti jednog trenutka nije mislio na svoju bezbjednost. 

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron pozvao je Gassamu u predsjedničku palatu kako bi mu se zahvalio lično.



Nakon sastanka predsjednik Francuske istaknuo je kako će Malijac Gassama postati naturalizovani Francuz, a biće mu ponuđen i posao vatrogasca. 

Malijcu se na velikoj hrabrosti zahvalila i gradonačelnica Pariza - Anne Hidalgo. 

"Čestitke Mamoudou Gasami za njegov postupak i hrabrost koja je spasila život dječaka. Objasnio mi je da je došao prije nekoliko mjeseci iz Malija u nadi da će stvoriti život ovdje. Odgovorila sam mu da je njegov herojski postupak primjer za sve građane Francuske i Pariza i da ću ga podržati u njegovim naporima da se skrasi u Francuskoj", napisala je Hidalgo na svom Twitter profilu.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Cibas

28.05.2018 10:51

Svaka cast.

ODGOVORITE
Name

Fr

28.05.2018 11:01

Svaka caast i zasluzio je da ostane i daju mu posao

ODGOVORITE
Name

modricanin

28.05.2018 20:09

Gledam na Tv snimak kako dijete visi a ovaj se penje sa terase na terasu, al mi nije jasno sta one dve osobe rade na susjednoj terasi, metar od djeteta.Na snimku se jasno vide kad ovaj zgrabi dijete i prebaci se na terasu sa djetetom.

ODGOVORITE
Name

re modričanin

29.05.2018 06:56

Bravo, upravo to sam prokomentarisao kad sam pogledao klip. Došao sam do zaključka da je ovaj momak Malijac odrastao prirodno i sposoban za dalji život a ove dvije osobe koje gledaju u dijete sa metar i po su retardi koji su odrasli sa vezom na džojstik kojim upravlja neko gori od njih.