AUT - Kraj: Beč je vidio gaženje šampiona!

Materzburg i eliminisani Sankt Pelten upisali pobede za kraj.

Fudbal 28.05.2018 | 07:30
AUT - Kraj: Beč je vidio gaženje šampiona!
Austrijsko prvenstvo je završeno, a poslednje kolo nije donelo apsolutno nijednu utakmicu s takmičarskim značajem. Tačnije, igralo se samo za prestiž i ništa više, pošto je još ranije bio poznat konačni plasman svih timova.

Najinteresantniji meč ovog nedeljnog popodneva odigran je u Beču, gde je Austrija pregazila šampiona sa 4:0. Da ne ispadne da preterujemo, Salcburg je mahom igrao sa rezervnim sastavom, što je bečki tim iskoristio kako bi stigao do prve pobede posle više od mesec i po dana i čak pet poraza u tom periodu, ali i do prvog trijumfa nad Bikovima posle tri i po godine posta! Iliti 16 utakmica bez recke...

Austrija je već posle 37 minuta igre imala jasnu viziju šta bi do kraja utakmice trebalo da juri, pošto je na semaforu stajalo - 2:0. Prvo je Kristof Monšajn načeo odbranu Salcburga, da bi nedugo zatim bio asistent za pogodak Dominika Prokopa.

U nastavku utakmice Prokop je uspeo da izgradi akciju koja je dovela i do trećeg gola na meču, baš kao što je to učinio i kod prvog. Samo, ovog puta je bio asistent za pogodak Patricija Stronatija. Ni sat vremena nije otkucalo, a Austrija je već imala tri gola prednosti.

Tačku na ubedljiv trijumf stavio je Dominik Fic u samoj završnici susreta.



AUSTRIJA 1 - 36. (POSLEDNJE) KOLO

Nedelja

Admira - Sankt Pelten 0:2 (0:1)
/Šulc 32, Riski 75/

Austrija Beč - Salcburg 4:0 (2:0)
/Monšajn 29, Prokop 37, Stronati 58, Fic 85/

Matersburg - LASK 2:1 (1:0)
/Pink 39, Gruber 47 - Viktor 72/

Altah - Šturm 0:0

Volfsberger - Rapid 0:0

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar