RG: Kližan koban po još jednog Srbina - Đerea!

Srpski teniser Laslo Đere poražen je u prvom kolu Rolan Garosa od Slovaka Martina Kližana sa 3-1 u setovima, 6:7 (6), 6:4, 6:7 (6), 1:6.  Đere se hrabro borio, ali je Kližan pobedio! Laslo Đere bez plasmana u drugo kolo Rolan Garosa.

Tenis 27.05.2018 | 17:30
RG: Kližan koban po još jednog Srbina - Đerea!
Slovaku je bilo potrebno tri i po sata da bi u Parizu prošao do drugog kola jer se Đere već od starta nije lako predavao.

Đere je prvi došao do prednosti u uvodnom setu kada je poveo sa 3:1. Međutim, na 4:3 gubi svoj servis i dvojica tenisera kasnije odlaze u taj brejk u kom je Kližan bio bolji sa 8:6.

Đere i u drugom setu prvi pravi brejk za 2:1, odmah gubi svoj servis u narednom gemu, ali ponovo pravi brejk i završava set u svoju korist 6:4. 

I treći set je Đere prvi počeo brejkom. Kližan je uspeo da uzvrati i u taj brejku ponovo pokaže deža vu prvog dela igre. To je i definitivno slomilo srpskog igrača pa je četvrti set bio puka formalnost u kojoj je Kližan uzeo tri brejka i pobedio sa 6:1. 

Kližan će u narednom kolu igrati protiv Francuza Gaela Monfisa koji je bio bolji od Eliota Benšetrija u prvom kolu. Slovaku je trijumf nad Laslom Đereom bio drugi protiv srpskih igrača u poslednje vreme pošto je u drugom kolu Barselone pobedio Novaka Đokovića.

Laslo Đere eliminisan je u prvom kolu Rolan Garosa. Srpski teniser odigrao je dobar meč protiv Martina Kližana, ali nije uspeo da pobedi Slovaka 1:3 (6:7, 6:4, 6:7, 1:6).

Meč je trajao tri sata i 27 minuta.

Đere je dva seta izgubio u tajbrejku i to oba u neizvesnoj završnici - 8:6. Posle trećeg seta, 22-godišnji srpski teniser nije imao više snage da se vrati u deul.

Iskusniji Kližan je napravio brejk već na početku četvrtog seta i tu prednost je čuvao do kraja meča.

Ni Kližan i Đere nisu nosioci na ovogodišnjem Rolan Garosu. Slovak je trenutno 117. igrač na ATP listi, dok je Đere 103. Kližan će u narednom kolu igrati protiv Francuza Gaela Mofisa.

Đereu je ovo bio treći nastup na grend slem turnirima. Na Australijan Openu debitovao je ove sezone i eliminisan je u prvom kolu, a istu sudbinu doživeo je pre dve godine na Rolan Garosu.

Danas jeod nastupa na drugom grend slemu u sezoni odustao Viktor Troicki, dok Novak Đoković u ponedeljak igra protiv kvalifikanta Rožerija Datura da Silve. Brazilac je na 132. mestu ATP liste i do glavnog žreba stigao je kroz kvalifikacije. 

Đoković je ove godine u Parizu tek 20. nosilac.

Na teren pariske šljake u ponedeljak će i Dušan Lajović. Njegov rival biće Čeh Jirži Veseli.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar