Lacio hoće golmana Srbije!

Sa tom pričom se krenulo pre godinu dana. . . !

Fudbal 29.05.2018 | 17:00
Lacio hoće golmana Srbije!
Golman made reprezentacije Srbije Boris Radunović bi mogao da postane pojačanje Lacija, javljaju lokalni mediji iz Rima! Radunović je želja gazde rimskog kluba Klaudija Lotita. O tome se šuška još od letos, a sada italijanski mediji opet pišu...

Srpski čuvar mreže je ovu sezonu branio u Seriji B za Salernitanu,  kao pozajmljen igrač Atalante sa kojom ima ugovor do 2022. godine. Bio je standardan i ostavio vrlo dobar utisak. Pokazao je kvalitet, ali to ne znači da ga čeka mesto u Atalanti. Tamo je starter Beriša, rezerva je mladi Golinikoji će biti otkupljen od Aston Vile što znači da bi Radunović bio treći golman. Pominjala se i Fiorentina kao zainteresovana, ali sve je više glasina koje govore da je Lacio najviše zagrizao za Radunovića. Ali kao pojačanje u perpsketivi, a ne ovog leta...

Salernitana je klub u kojem suštinski gazduje vlasnik Lacija, Klaudio Lotito. Zvanično, tamo je gazda Marko Mecaroma, Lotitov šurak. Ali u realnosti se za sve pita Lotito. Njegov plan je da od Salernitane napravi stabilnog drugoligaša i poligon za mlade igrače koji će sticati iskustvo pre selidbe u Lacio. Neka vrsta filijale... Lotito je već u tome uspeo. Salernitana je završila sezonu u Seriji B u sredini table, a prošlog leta je iz ovog kluba u Lacio stigao brazilski defanzivac LuizFelipe. On je kao anonimus došao u Lacio pre dve godije i odmah je prosleđen na pozajmicu Salentitanu. Posle jedne sezone kaljenja, letos se vratio u Lacio i ove sezone bio jedan od najstandardnijih igrača sa 31 utakmicom u sezoni.

Sličan plan Lacio ima za još neke fudbalere među kojima je i srpski golman Radunović. Ovog leta će se sa pozajmica u Salernitani vratiti mladi vezista Frančesko Orlando, napadač Simone Palombii golman Marijus Adamonis koji je u bio rezerva Radunoviću. Zajedno će proći pripreme kod Inzagija posle čega će biti odlučeno da li ostaju ili se vraćaju na novu pozajmicu. Za razliku od njih trojice, Radunović je bio sztandardan ove sezone i jedan od najboljih pojedinaca Salernitane.

Lotitov plan je da ga otkupi od Atalante, prosledi ga još godinu dana na pozajmicu u Salerno i da se potom vrati u prvi tim Lacija. Na golu Nebeskoplavih je standardan Tomas Starkoša, ali njegova rezerva Marketi ovog leta odlazi kao slobodan igrač. Treći golman Ivan Vargić nije ubedio da zaslužuje šansu i najverovatnije odlazi, tako da Lacio traži rezervnog golmana. Inzagijeva želja je 39-godišnji Bizari iz Udinezea koji bi potpisao na godnu dana, a onda bi se narednog leta otvorila vrata za Radunovića.

Atalanta i Lacio su u dobrim odnosima, često posluju međusobno, pa bi predsednici Perkasi i Lotito bi mogli vrlo lako da postignu dogovor oko mladog Srbina.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar