Ko će Dušana Bastu?

Srbin nije u planovima Lacija.

Fudbal 29.05.2018 | 16:00
Ko će Dušana Bastu?
Posle četiri godine, izgleda da je došao trenutak za rastanak Lacija i Dušana Baste. Sve ukazuje na to da će Srbin biti prodat ovog leta i da više nije u planovima Simonea Inzagija.

Bastin ugovor ističe u leto 2019. godine, produžetak nije opcija i Lacio bi najradije da ga proda ovog leta i zaradi neki  novac od obeštećenja. Doduše, Srbin bi mogao da izabere opciju da odradi ugovor do kraja i da odbije transfer ovog leta čime bi rizikovao sudbinu zemljaka FilipaĐorđevića koji je celu ovu sezonu proveo pod ugovorom, ali van prvog tima. Ipak, malo je verovatno da će Basta to uraditi...

Otkako je prošlog leta u klub stigao Adam Marušić, Basta je izgubio poziciju startera. U minuloj sezoni je odigrao 22 meča u svim takmičenjima, ali samo 11 u Seriji i uglavnom ga nije bilo u velikim utakmicama, a finiš sezone presedeo na klupi.

U formaciji 3-5-2 koju forsira Inzagi, Basta se sve manje uklapa jer sa 34 godine više nije brz i eksplozivan kao ranije na desnom boku. Inzagi već planira dovođenje još jednog igrača pored Marušića na toj poziciji.

Postoji i opcija da Basta dobije prilika da u poslednjoj godini ugovora promeni poziciju i zaigra kao štoper, ali to je malo verovatno.

Prema pisanju lokalnih medija, Lacio i Basta se skoro sigurno rastaju i ostaje da se vidi koji klub će prvi ponuditi Basti ugovor.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar