Pešićeva dilema: Ostati ili odustati?

Trofejni srpski trener počeo je pregovore sa Barselonom o tome da li će produžiti saradnju. . .

Košarka 28.05.2018 | 17:30
Pešićeva dilema: Ostati ili odustati?
Svetislav Pešić je dolaskom na klupu Barselone u februaru osvežio ekipu i uneo pozitivne promene. Odmah je sa timom osvojio Kup kralja, a u finišu sezone Evrolige zabeležili su četiri pobede na poslednjih šest mečeva.

Čelnici Barselone zadovoljni preporodom koji je napravio započeli su pregovore sa Pešićem o nastavku saradnje.

"Generalni menadžer Naćo Rodrigez i ja smo počeli razgovore oko moje budućnosti, i videćemo šta će se desiti. Započeli smo pregovore prethodnih dana, ali nismo još doneli odluku", izjavio je za "Mundo Deportivo" Pešić.

Ipak, Pešić ima dilemu, jer nije sasvim siguran da li želi da nastavi trenersku karijeru.

"Znam da u životu postoje i druge stvari osim košarke. Od 1982. godine, od kada sam trener, uvek sam živeo košarku punim intenzitetom. Ne mogu da budem trener od 10 do 12 i od šest do osam popodne. Ima onih koji to mogu, ali ne i ja. Predan sam košarci u potpunosti - gledanje utakmica, kampovi, trenerske klinike... Došlo je vreme kada sebi priznajem da bi trebalo da počnem da radim nešto drugo u životu. Ali ne znam da li je to za pet godina, godinu ili sutra. Da li je bolje doneti odluku sada ili za pet godina? To je moja dilema", iskren je Pešić, koji će u avgustu napuniti 69 godina.

Pešić je tokom karijere trenirao mnogo klubova, a ovo mu je bio drugi mandat u Barseloni, nakon što je već boravio u tom klubu od 2002. do 2004, kada je i osvojio Evroligu.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio svetsku i evropsku titulu, dok se i sa selekcijom Nemačke popeo na krov Starog kontinenta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar