Mirko Vučinić završio karijeru!

Legendarni crnogorski napadač Mirko Vučinić odlučio je da u 34. godini završi bogatu igračku karijeru.  Prvi kapiten crnogorske fudbalske reprezentacije Mirko Vučinić i definitivno je odlučio da "okači kopačke o klin".

Fudbal 29.05.2018 | 09:15
Mirko Vučinić završio karijeru!
"Želim da se okušam u trenerskom poslu jer me on zanima i zato što sam godinama u fudbalu. Voleo bih da vodim neku ekipu. Odradio sam trening sa decom, dopalo mi se i išlo je bolje od očekivanja", rekao je Vučinić za televiziju portala Vijesti.

Vučinić je karijeru počeo u Sutjesci iz Nikšića 1998. godine, da bi već sa nepunih 17 prešao u italijanski Leče. Tu se zadržao šest sezona i sa Havijerom Ernestom Ševantonom činio jedan od najboljih napadačkih tandema Kalča. 

U nastavku karijere nastupao je još za Romu, Juventus i Al Džaziru, kao i za repreznetacije Srbije i Crne Gore, odnosno samo Crne Gore posle ocepljenja od Srbije. 

"Sarađivao sam sa mnogim trenerima i svi su mi nešto dali. Voleo bih da napravim kombinaciju svih njih i od toga napravim jednu celinu. Privlači me ovaj posao, ali videćemo šta će doneti budućnost", dodao je Vučinić.

Jedan od najboljih crnogorskih igrača svih vremena imao je mnogo problema sa povredama u prethodne dve i po godine. U poslednje vremeviše je igrao golf nego fudbal.

"Igram golf iz hobija. Ovde su pisale novine da sam profesionalni igrač golfa, što nije tačno. Postati profesionalni igrač je veoma teško, skoro nezamislivo. Ovdj se taj sport slabo i nadam se da će se to promeniti. Što se tiče fudbala, to je to", rekao je Vučinić za Televiziju Vijesti.

Vučinić je trenutno u Podgorici, gde pohađa trenersku školu Centra za edukaciju trenera Fudbalskog saveza Crne Gore.

Mirko Vučinić, koji ima 34 godine, tokom karijere je igrao za Sutjesku, Leće, Romu, Juventus i Al Džaziru.

Za reprezentaciju Crne Gore upisao je 45 nastupa i postigao je 17 golova, dok je za bivšu zajednicu Srbije i Crne Gore odigrao tri meča.

Izvor: B92/mondo.me

Komentari / 0

Ostavite komentar