PSŽ kršio finansijski fer-plej, UEFA ih kažnjava!

Navijači se pribojavaju da ovo znači i prodaja zvezda tima. . .

Fudbal 27.05.2018 | 17:00
PSŽ kršio finansijski fer-plej, UEFA ih kažnjava!
Tek što su angažovali novog trenera - PSŽ je u problemu!

Francuski "RMC", koji inače ima veoma jake izvore u šampionu Francuske, prenosi da je UEFA odlučila da kazni Pari sen Žermen zbog kršenja finansijskog fer-pleja što bi moglo da pokvari sve planove Parižana za predstojeće leto.

Isti izvor navodi da su se predstavnici UEFA sastali u Kijevu, gde se igra finale Lige šampiona, i odlučili da "zaoštre kriterijume" - što će reći da nema dileme da će PSŽ biti kažnjen.

"RMC" ipak ne navodi kakve će tačno sankcije snositi Pari sen Žermen - da li će u pitanju biti samo novčana kazna ili zabrana transfera u nekoliko prelaznih rokova, a svakako najveći udarac bi bio izbacivanje iz evropskih takmičenja, što su zbog kršenja FFP-a ranije već osetili neki "manji" klubovi sa daleko skromnijim budžetima.

Problem za PSŽ jeste to što je već kažnjavan zbog FFP-a (kazna 60 miliona evra i u LŠ mogli da registruju samo 21 igrača), što bi moglo da znači i žešću kaznu.

Takođe, "RMC" navodi da će UEFA insistirati kod Parižana da u narednom prelaznom roku prodaju neke igrače kako bi popravili finansijski saldo i uopšte odnos potrošenog i zarađenom novcu, a jedan od onih koji bi mogao da ode jste Nejmar koga želi Real Madrid.

PSŽ ga je prošlog leta Barseloni platio 222 miliona evra, a da bi izbegli upravo finansijski fer-plej odlučili su da pozajme Kilijana Mbapea od Monaka za 160 miliona evra.

Ranije se spekulisalo čak i da bi Mbape mogao da se vrati kod "kneževa" ukoliko UEFA kazni Pari sen Žermen, a jedna od strategija mogla bi da bude ipak i prodaja igrača koji su "manje važni" poput Anhela di Marije, Julijana Drakslera, Havijera Pastorea...

Pari sen Žermen nije jedini klub Evrope koji trenutno strahuje od "ruke" UEFA pošto je pod istom istragom bio i Milan i nije uspeo da dokaže da nije kršio finansijski fer-plej.

Kakav rasplet očekujete?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar