Besplatan taksi za pijane goste

Tridesetak kafana iz Skoplja učestvuje u kampanji "Vozimo odgovorno" i gostima nudi besplatan taksi prevoz, da bi se smanjio broj pijanih vozača u saobraćaju.

Region 24.05.2018 | 11:54
Besplatan taksi za pijane goste
Da bi ostvarili tu pogodnost gosti moraju da naprave onlajn rezervaciju na sajtu /restorani.mk/ i zatraže vaučer vrijednosti od 100 denera /1,5 evra/ za taksi, koji bezbjeđuju kafane uključene u projekat.

Gradonačelnik Skoplja Petre Šilegov rekao je, predstavljajući novu uslugu, da građani prijestonice mogu da zaborave na svoja vozila kada koriste alkohol.

"Javni prevoz radi do kasno u noć, iako je taksi relativno jeftin. Sada nudimo mogućnost potpuno besplatnog taksi prevoza", naglasio je Šilegov, te dodao da bezbjednost učesnika u saobraćaju nema cijenu.

Portparol Auto-moto saveza Makedonije Rosana Jankov navela je da se ovom, kao i drugim akcijama, država uključuje u globalnu kampanju za bezbjednu vožnju i smanjenje broja žrtava u saobraćajnim nesrećama.

Jankova je napomenula da, na globalnom nivou, 3.500 ljudi dnevno smrtno strada u saobraćajnim nesrećama.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Re:

24.05.2018 10:16

Само напред, стимулишите све негативно! И онда се прича како је народ гладан, а за опијање по кафанама сви имају паре и још им се излази у сусрет. Идући пут треба за лијечење дјетета тражити 1КМ од алкохоличара, а не од нормалног народа. Добићеш, мало сутра! Таквима је важнији алкохол од живота!

ODGOVORITE
Name

XXL

25.05.2018 17:19

IDEM NA POSAO MALO UFFG...A VRACAM SE MALO VISR UUFFG....DOBRO BI BILO I KOD NAS...NEMORAM KUPOVAT MJESECNU KARTU...IHHH...UUFFGH

ODGOVORITE