Najmanje deset osoba ubijeno

Najmanje deset osoba ubijeno je u oružanom napadu u gimnaziji blizu Hjustona, u američkoj državi Teksas, a većina stradalih su učenici, izjavio je šerif okruga u kome se nalazi škola. Policijski zvaničnik otkrio je identitet osobe pritvorene zbog pucnjave u školi na području Hjustona kao sedamnaestogodišnjeg Dimitriosa Pagurcisa, piše AP.

Svijet 18.05.2018 | 21:28
Najmanje deset osoba ubijeno
Šerif okruga Haris Ed Gonzales rekao je da je moguće da ima "između osam do deset mrtvih" posle jutrošnjeg napada u srednjoj školi u Santa Feu, gradiću na oko 50 kilometara jugoistočno od Hjustona.

Šerif je rekao da je napadač bio đak jedne škole u tom okrugu, a da je jedna osoba u pritvoru i da je još jedna osoba privedena.

On je rekao da je jedan policajac medju povređenima, ali se za sada ne zna koliko su mu ozbiljne povrede.

Uprava školske oblasti Santa Fea saopštila je preko Fejsbuka da je situacija sada pod kontrolom.

Šerif je rekao da u ovakvim situacijama uvek postoji mogućnost da postoji eksploziv i da policija o tome vodi računa, navodeći da specijalizovani timovi sprovode inspekciju u školi i oko školskog kampusa. 

Školski kampusi u Americi obično obuhvataju veliki parking i teren za bejzbol i američki fudbal. 

Američki predsednik i potpredsednik, Donald Tramp i Majk Pens obavešteni su o napadu u gimnaziji kod Hjustona. 

Pens je poručio svim pogođenima ovim događajem, đacima, porodicama i nastavnicima, da treba da znaju da su oni sa njima i da su u njihovim i u molitvama američkog naroda. 

Tramp je u Tviter poruci napisao "Prvi izveštaji ne izgledaju dobro. Neka Bog sve blagoslovi". 

Prva dama Melanija Tramp je takođe preko Tvitera napisala "Moje srce je danas sa Santa Feom i svima u Teksasu".

Regionalna školska uprava javila je da je jedan broj ljudi povređen u pucnjavi, ali nisu dati detalji. Pomoćnik direktora Kris Ričardson rekao je da je osumnjičeni napadač uhapšen.

Policija radi na obezbeđenju zgrade. Đaci se prevoze na drugo mesto gde ih čekaju roditelji. Jedna učenica je rekla za hjustonsku televizijsku stanicu KTRK da je naoružan napadač upao na prvi čas i počeo da puca. Ona je rekla da je videla jednu devojčicu sa krvavom nogom dok se njen razred evakuisao.

Policija je grupu učenika odvela na obližnje polje i rekla im da ispratne rančeve, pokazuje snimak TV stanice KTRK, lokalnog partnera CNN-a.

(N1/Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar