Toliko je dobar da mu kopačke izlažu u muzeju!

Najveća kolekcija predmeta iz Egipta koja se ne nalazi na tlu ove države je dobila "novu akviziciju"!

Fudbal 20.05.2018 | 10:15
Toliko je dobar da mu kopačke izlažu u muzeju!
Nakon što je proglašen za najboljeg igrača Premijer lige sjajni Egipćanin je dobio novu počast.

Naime, kopačke Mohameda Salaha će biti izložene u među statuama egipatskih faraona u kolekciji svjetski slavnog Britanskog muzeja u Londonu.

"Adidaske" koje nose fabrički naziv "X17 smrtonosni udarac" donirane su muzeju kako bi se proslavila Zlatna kopačka koju je Salah dobio kao najbolji strijelac Premijer lige.

"Ova akvizicija dovodi svjetski poznatu egipatsku kolekciju Britanskog muzeja u korak sa vremenom. Kopačke pričaju priču o modernoj ikoni iz Egipta koja nastupa u Velikoj Britaniji sa globalnim uticajem", rekao je Nil Spenser, kustos muzeja zadužen za zbirku iz Egipta i Sudana.

Pored sjajne sezone sa Liverpulom, Salah je svom Egiptu penalom u nadoknadi vremena donio plasman na predstojeće Svjetsko prvenstvo, a nakon toga njegova lijeva noga je proglašena nacionalnim blagom!

Kopačke će biti izložene sljedeće sedmice do 26. maja, odnosno finala Lige šampiona u kojem se sastaju Liverpul i Real Madrid.

Salah je ove sezone postigao ukupno 44 gola za "redse", od toga 32 u 38 nastupa u Premijer ligi što je rekord takmičenja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar