Zahtjev: Na robiju poslati i stoku!

Poljoprivrednik Bojan Radovanović (37), iz Novog Sela nadomak Kuršumlije, koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog više saobraćajnih prekršaja i vožnje neregistrovane traktorske prikolice, uputio je pismo nadležnima u prokupačkom Okružnom zatvoru od kojih traži da mu omoguće da za vrijeme izdržavanja kazne stoku koju posjeduje smjesti u zatvorsku ekonomiju.

Srbija 17.05.2018 | 14:15
Zahtjev: Na robiju poslati i stoku!
Na izdržavanje kazne od 40 dana zatvora Radovanović bi trebalo da krene 23. maja, a u pismu navodi da bi u zatvorskoj ekonomiji mogao da brine o svojim kravama, svinjama i kokoškama i da bi sve proizvode poklonio zatvoru.

"Živim sa starom i bolesnom majkom o kojoj će se dok sam u zatvoru brinuti rođak iz Kuršumlije, ali ne znam šta ću sa stokom", navodi u pismu Radovanović, koji, u razgovoru za "Novosti", kaže da nije mogao da se nagodi s prekršajnim sudom, odnosno da novčanu kaznu zamijeni za nanogvicu.

Kako nezvanično saznajemo u kuršumlijskoj policiji, Radovanoviću je poslednjih godina izrečeno više od deset kazni za saobraćajne prekršaje zbog vožnje u alkoholisanom stanju i pod zabranom, a jednu od kazni je zaradio i zbog vožnje neregistrovane traktorske prikolice.

Pismo koje je uputio prokupačkom zatvoru s nesvakidašnjom molbom, prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", Upravi za izvršenje krivičnih sankcija još nije stiglo, tako da je neizvijestan i odgovor nadležnih. Iz dosadašnje prakse, osobe koje iz opravdanih razloga ne mogu u predviđenom vremenskom peridodu da služe zatvorsku kaznu mogu da traže njeno odlaganje, ili pak pomilovanje od predsjednika Republike.

Izvor: NN

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Mk

17.05.2018 12:17

Sramota Za Drzavu Postenog Covjeka Da Kazne A Drugi Ubijaju Pa neidu U Zatvor.

ODGOVORITE
Name

Stočar sa Glasinca

17.05.2018 12:21

Ovo treba komentarisati. E moj Vučicu. To je Tvoja pravna država. Zatvori one koji su donijeli ovu presudu. Čovjek živi od svoga rada. Vjerovatno neznaju koje partije je član a niko od vladajućih ne zove. Tuga do neba. Pa gori ste od ustaša. Uništili ste srpsko selo. Čitam a tuga me obuzima za ovim čovjekom.

ODGOVORITE
Name

Virus

17.05.2018 13:40

A sta da naleti na tebe u pijanom stanju i sjebe ti porodicu,dali bi ti gs i onda bilo zao.Svo sto krse zakon prvo po dzepu ps u corku.

Name

@Glasinački čoban

17.05.2018 15:21

Ovaj "jadnik" kojeg žališ je obični alkoholičar kojeg treba zatvoriti na 4 godine umjesto 40 dana. Klasični nepismeni seljačina koji misli da se vadi na bolesnu mater, dok svakodnevno vozi pijan i ugrožava sve oko sebe.

Name

Strasno

17.05.2018 12:29

Ma bravo sudstvo,posle ovog drzava je bez problema.ovaj covjek je naj veci krivac i njega treba naj strozije kaznit jer je vozio ne registrovanu prikolicu. Sve ostalo je bes prekorno. Kako mi se gadi ovo sve kad vidim fuujjj

ODGOVORITE
Name

Jeca

17.05.2018 14:02

Sta oni svi znaju sta je seljacki zivot. Oni vam s hrane u restoranima ili kupuju u trznim centrima sve uvozno. A auto registruju preko nase grbace, nece valda platiti iz svog dzepa.

Name

PRAVDA

17.05.2018 17:16

Sram da bude vas sto kritikujete jednog postenog covjeka. Sto ne zatvore one tatine sinove sto pijani i drogirani voze po centrima gradova bijesna auta nenormalnim brzinama, divljaju .. Satanisti jedni bezobrazni.

Name

Istina

17.05.2018 17:21

Ovako se unistava drzava, cuveni srbijanski seljaci, ratnici, a kriminalci ,sinovi guzonja sto divljaju autima po gradu ,niko ih ne dira. BOZA DRAGI I PRAVEDNI UNISTI OVU PLANETU I NEKA KRENE SVE IZ POCETKA.

Name

Dario

17.05.2018 19:36

Mali i posteni ljudi idu u zatvor i sud expresno zavrsava njihove slucaje dok banda radi sta hoce jer veliki lopovi su vlast.

ODGOVORITE