Četiri poslanika SE kažnjena

Četiri poslanika Parlamentarne skupštine Saveta Evrope lišena su određenih prava u skupštini posle izveštaja o umešanosti u korupciju na račun Azerbejdžana, saopštila je ta organizacija sa sedištem u Strazburu.

Svijet 16.05.2018 | 21:34
Četiri poslanika SE kažnjena
Španci Pedro Agramunt i Žordi Sukla, Rumun Cezar Florin Preda i Azerbejdžanac Samad Sejidov, privremeno su lišeni određenih prava, jer su "ozbiljno ugrozili" kodeks ponašanja poslanika.

Nezavisna istražna komisija, čiji su zaključci objavljeni u aprilu, saopštila je da postoji "velika sumnja o korupciji" na račun Azerbejdžana i da je osumnjičeno nekoliko poslanika.

Poslanici su za aktivnosti lobiranja dobijali kavijar, tepihe, noćenja u luksuznim hotelima, kao i novčane nadokande.

Kažnjeni poslanici neće moći da obavljaju aktivnosti izvestioca ili posmatrača nekih izbora kao ni da budu predsednici ili potpredsednici nekih komisija, navodi se u obrazloženju Saveta Evrope i dodaje da neće moći ni da budu kandidati za generalnog sekretara organizacije.

Agramunt, koji je bio predsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, kažnjen za period od deset godina jer je imao "odlučujuću ulogu" u donošenju odluka u korist Azerbejdžana.

Ostala tri poslanika su kažnjena na period od dve godine.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zbogom pameti

16.05.2018 20:19

Auh, joj! Da im nećete i bonus na gorivo ukinuti?! Kuku njima! Umesto da mi postajemo kao oni, oni postaju kao mi!

ODGOVORITE
Name

Zbogom Pameti

17.05.2018 15:01

Svaka cast za kom.

Name

Blago nama

16.05.2018 20:23

Takva korupcija poznata je i poslanici Milici Marković. SNSD-ova tetka.

ODGOVORITE