Video: Bravo, kreteni!

Sportingovi huligani nasrnuli noževima i bakljama na svoje fudbalere! Bas Dost završio sa posekotinom na glavi samo zato što ekipa nije osvojila drugo mesto.  Navijači Sportinga upali na trening, napali svoje! U poslednjem kolu su izgubili plasman u Ligu šampiona, a pristalice im to nisu oprostile.

Fudbal 16.05.2018 | 08:45
Video: Bravo, kreteni!
Ljudska glupost je neuništiva, a najnoviji primer za to stigao nam je iz Portugalije. Tamo su huligani koji navijaju za Sporting iz Lisabona upali u trening kamp ekipe i fizički nasrnuli na fudbalere i članove stručnog štaba. A sve pod izgovorom da su nezadovoljni činjenicom da je Sporting ostao bez drugog mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona sledeće sezone.

Kako javljaju portugalski mediji, grupa od oko 50-ak huligana upala je u Sportingovu akademiju i bili su naoružani metalnim štanglama, noževima i kaiševima. Ovi maloumnici su praktično uništili svlačionicu, a pritom su nasrnuli na Basa Dosta, Markosa Akunju i Josipa Mišića, kao i na trenera Žorža Žezusa.

Najgore od njih prošao je Holanđanin Dost sa posekotinom na glavi. Huligani su zapalili i ubacili nekoliko baklji u svlačionicu, a jedna je pogodila Marija Monteira. Da sve bude još gore, igrače Sportinga čeka i finalna utakmica Kupa Portugalije protiv Aveša, a taj meč na programu je 20. maja na stadionu Nasional u Lisabonu.



Grupa navijača Sportinga upala je danas u trening centar tog kluba i napala igrače i članove stučnog štaba, preneli su portugalski mediji.

Sporting je osudio taj incident, nazvavši ga "aktom vandalizma".

Portugalska televizija RTP je navela da je oko 50 huligana prekinulo trening ekipe i napalo igrače i članove stučnog štaba. Oni su, takođe, demolirali svlačionicu.

Sporting je u poslednjem kolu portugalskog šampionata izgubio od Maritima i taj poraz ih je koštao drugog mesta na tabeli, mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Ekipa se trenutno priprema za finale Kupa Portugala protiv Avesa. Taj meč je na programu u nedelju. 

Izvor: mozzartsport, mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar