Novi Juventus - šest pojačanja, tri u startnih 11...!

Bomba za vezni red i četvorica odlaze! Kako će izgledati Juve posle prelaznog roka?

Fudbal 18.05.2018 | 23:35
Novi Juventus - šest pojačanja, tri u startnih 11...!
Juventus je opet pokorio Italiju, Liga šampiona ostaje kao cilj za narednu sezonu. Dominaciju na "čizmi" bi većina Juventina menjala za ušati trofej najboljeg na Starom kontinentu. U tu svrhu, i klupska uprava radi na jačanju tima za narednu sezonu.

Italijanski mediji danas reči generalnog direktora Bepea Marote koji je stavio do znanja da će Juve napustiti Mandžukić, Lihtštajner, Asamoa, a Bufon će se oprostiti od aktivnog igranja. Na njihova mesta bi trebalo da dođu novi igrači, Morata za Mandžukića, Džan umesto Kedire, Darmijan za bekovsku poziciju i Marketi ili Perin će kompletirati golmanski pogon Stare dame.

Ščensni će zauzeti Bufonovo mesto, a na poziciju njegove alternative bi mogao da dođe Matija Perin iz Đenove. Druga, realnija opcija je iskusni Marketi iz Lacija.

Desni bek Lihtštajner odlazi iz kluba, Hevedesu neće biti produžena pozajmica, De Šiljo se nije baš pokazao da je za startnih 11 i biće rezerva. Prvi desni bek bi trebalo da bude Mateo Darmijan iz Mančester Junajteda sa kojim se klub dogovorio i u završnim je pregovorima sa Crvenim đavolima. Na levom boku se očekuje Spinacola koji se iskalio na pozajmici u Atalanti. Asamoa odlazi u Inter, a biće prodat Aleks Sandro. To znači da Juve traži još jednog levog beka kao alternativu Spinacoli. Mada, De Šiljo i Darmijan su unverzalci koji mogu da igraju na oba boka.

Štoperska linija će biti jača za Matiju Kaldaru koji je odavno kaparisan iz Atalante i ostavljen je da raste u Bergamu. Benatija i Kjelini će biti starteri, a procenjuje se da će Kaldara odmah uskočiti na mesto trećeg štopera i njihove prve alternative umesto Ruganija kojim Alegri i nije baš oduševljen. Čak postoji mogućnost i da Rugani bude prodat. A veteran Barzalji će oproštajnu sezonu odigrati kao četvrti štoper i igraće po potrebi. 

U veznom redu je već stiglo jedno velkiko pojačanje - Emre Džan iz Liverpula. On će zameniti zemljaka Kediru koji će ostati kao alsterantiva sa klupe ili će otići u Premijer ligu ili MLS ligu. Preostala dva člana veznog reda su plejmejker Pjanić i iskusni Matuidi.

Međutim, moguće je da i Francuz ostane bez mesta u prvoj postavi ako stigne neka bomba od pojačanja koju Bepe Marota priželjkuje. Alegrijev san je da to bude Sergej Milinković Savić, ali to nije realno, niti Juve može da ga priušti. Opet je aktivan interes za Marka Veratija kojeg je Juve želeo pre nego što je iz Peskare otišao u PSŽ. Njih dvojica su označeni kao top mete u letnjem prelaznom roku.

U napadu bi Dibala i Daglas Kosta trebalo da zadrže startne pozicije, osim ako za Argentinca ne stigne neka ponuda od preko 100.000.000 evra koja se ne odbija. Mandžukićevo mesto kao zamene Iguaina bi trebalo da zauzme Alvaro Morata koji želi da se vrati u Juve. Italijani predlažu dvogodišnju pozajmicu vrednu 60.000.000 evra, Čelsi traži više, ali dve strane bi mogle da nađu zajednički jezik.

Sa Moratom i tim velikim pojačanjem u veznom redu bi Juve završio prelazni rok.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar