Zbog nerada, kolaps u gradu!

„Izgradnja kanalizacije u gradu Bijeljina počinje da liči na zidanje Skadra na Bojani iz istoimene narodne pjesme. Pored toga što, podsjetiću vas, izgradnja kanalizacije ulazi u jedanaestu godinu, u ulicama u kojima se radovi završe, ostaje makadam i opšte rasulo“, izjavio je na konferenciji za medije Ljubiša Petrović, predsjednik Gradskog odbora Pokreta Uspješna Srpska u Bijeljini.

Republika Srpska 15.05.2018 | 14:06
Zbog nerada, kolaps u gradu!
Osvrćući se na izgradnju kanalizacije u gradu, Petrović je dodao da se saobraćaj u gradu mjesecima odvija otežano. Uz to, ističe, trotoara nema, pa je i bezbjednost pješaka ugrožena.



„O opštoj slici grada koji je drugi po veličini u RS nećemo ni govoriti. Ako se sjećate, Pokret `Uspješna Srpska` je još u februaru ukazivao na to da ulice treba asfaltirati, posebno one koje vode ka zdravstvenim ustanovama u gradu. Tada je rečeno da su vremenske prilike nepovoljne i da se čeka ljepše vrijeme. Optimalni rok koji su pominjali bio je april.



April je došao i prošao, a prilaz Bolnici i Domu zdravlja je isti kao i prije nekoliko mjeseci. Uz to, režim saobraćaja je ponovo izmijenjen, što je uzrokovalo nove gužve i svakodnevni kolaps u saobraćaju. Nadležni kao da zaboravljaju da je ovo grad sa 40 000 registrovanih automobila“, rekao je Petrović pokazujući fotografije neasfaltiranih ulica i saobraćajnog kolapsa koje su članovi Pokreta zabilježili.

Iz Uspješne Srpske su postavili pitanje, da li život u gradu i normalno funkcionisanje treba da stane tokom izgradnje kanalizacije zbog nesposobnosti gradske vlasti i nadležnih da organizuju posao na pravi način?



„ Ponovo apelujemo na gradsku vlast i nadležne da regulišu vrijeme izvođenja radova. Umjesto u toku dana, u vrijeme najvećeg kolapsa u saobraćaju, radove treba izoditi u noćnim časovima, kao što je to slučaj svugdje u svijetu kada se rade ovakvi kapitalni projekti.

Ovo će biti od koristi i za radnike jer dolazi period velikih vrućina i radove će biti skoro nemoguće izvoditi tokom dana i po visokim temperaturama", rekao je Petrović i pozvao nadležne da konačno krenu sa asfaltiranjem ulica što je posao na koji su se obavezali kada su radovi na izgradnji kanalizacije počinjali.



(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Peđa

15.05.2018 12:13

Radove treba izvoditi u kontinuitetu svake godine, a ne samo u predizbornoj. U Banjaluci je kolaps već mjesecima.

ODGOVORITE
Name

Projedor

15.05.2018 15:31

Neka,neka hvala Bogu da se radi i da se ima kome raditi,Mico Micic je od sela napravio najbolji grad u Republici Srpskoj,drugi po svemu,a Marko Pavic od grada selo.

Name

MARKO

15.05.2018 12:33

Bravo za Uspjesnu Srpsku, jedina prava opozicija i u Bijeljini i u Banja Luci. Ostali su sve "izdilovali", Dodik daje Mici priznanje itd.

ODGOVORITE
Name

Milos

15.05.2018 12:37

Bravo za Uspjesnu Srpsku. Jadan je nas narod sa ovakvom vlascu. Gdje je sada gradki menadzer. O tugo moja.

ODGOVORITE
Name

4s

15.05.2018 13:43

Petrovicu, vjeciti si oportunista i kriticar! sta si ti uradio? ocigledno si navikao na asfaltiranje seoskih putica i sokaka od dva, tri dana. to ti je i bio i ostao domet!!! poklopi se usima i idu kukaj za koji glas da dobijes.

ODGOVORITE
Name

Foca

15.05.2018 13:58

Da vidiš haosa na focanskim ulicama

ODGOVORITE
Name

Vozac

15.05.2018 13:59

ne znam ko je lik, ali je u pravu. u gradu je uzas na ulicama. kada se još za koji mjesec približi oktobar, eto Mice sa makazama. Fuj.

ODGOVORITE
Name

MILOS

15.05.2018 15:06

NISTE MICU ni do koljena,PAPCI

Name

Sile

15.05.2018 15:44

E da je nama u Gradišci makadama, znali bi da se nešto gradi.

ODGOVORITE