Otišao je u velikom stilu...!

Majkl Karik okačio kopačke o klin! Iskusni engleski vezni fudbaler Majkl Karik odigrao je u nedelju poslednju utakmicu za Mančester junajted.

Fudbal 14.05.2018 | 18:15
Otišao je u velikom stilu...!
Karik je na Old Traford stigao 2006. godine iz Totenhema za 19 miliona funti, što je u to vreme bio šesti najveći transfer u istoriji "Crvenih đavola".

U međuvremenu je odigrao 464 utakmice na kojima je postigao 24 gola, a u poslednjoj je zabeležio asistenciju, spektakularnim dodavanjem za Markusa Rašforda, što mu je 37. proigravanje za gol u dresu velikana sa "Teatra snova".

Karik je sa Junajtedom osvojio ukupno 18 trofeja, uključujući pet Premijer liga, te po Ligu Evrope, Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo. 

On će ostati na Old Trafordu, na leto će postati pomoćnik u stručnom štabu Žozea Murinja, vremenom verovatno Portugalčeva desna ruka nakon odlaska njegovog dugogodišnjeg glavnog asistenta Ruija Farije.

"Moram užasno mnogo da se zahvalim menadžeru. To je neverovatna prilika za mene. Radujem se učenju od njega, on je jedan od najboljih. Siguran sam da će me naučiti nove stvari i da ćemo biti uspešni u bliskoj budućnosti. Uveren sam u to. Ali pre svega, daćemo sve od sebe da sledeće nedelje osvojimo FA Kup", rekao je Karik.

Ovim porukom i fotografijom na Tviteru na kojoj je bukvalno okačio kopačke o klin, uz dres sa brojem 464 koji su potpisali svi saigrači, pokazao je da neće biti u timu protiv Čelsija na Vembliju.

"Organizovaću svoj stručni štab gde ne postoji pomoćni menadžer, imaću pomoćne trenere u strukturi u kojoj će postojati specijalisti za određene stvari u vezi sa igrom. Poseban deo toga će biti Karik, kada dobije pro licencu, on će biti most između igrača i trenera. Ljudi misle da si prosto jedan dan igrač, a drugi trener. Ali nije tako. Niko na svetu nije spreman da odmah bude asistent. Zbog toga volim da edukujem ljude u svom timu", rekao je Murinjo.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar