"Nisam na čelu? Pa, šta? Važno je da sam srećan!"

Rafael Nadal smatra da je uprkos silasku sa teniskog prestola i dalje u dobroj poziciji i da mu je najbitnije da se oseća dobro i da igra na najvišem nivou.

Tenis 14.05.2018 | 14:30
"Nisam na čelu? Pa, šta? Važno je da sam srećan!"
Rafael Nadal pretrpeo je poraz u četvrtfinalu turnira u Madridu od Dominika Tima i prepustio prvo mesto svetske liste Rodžeru Federeru.

Španac je naveo da je Austrijanac zasluženo ostvario prvi trijumf, jer je igrao bolje, a da on nije uspeo da pronađe pravi, pobednički ritam, koji ga je krasio u poslednje vreme kada je i napravio sjajnu seriju od 50 uzastopno dobijenih setova na šljaci.

Iako je pomalo razočaran što u Madridu nije odbranio titulu i sačuvao čelnu poziciju na ATP listi, Nadal sa pozitivnim stavom nastavlja sezonu.

"Manje, više mislim da sam u dobrom položaju. Trenutno sam broj 3 u godišnjoj ATP trci i to je najvažnija stvar. Imam još uvek dve dobre nedelje na šljaci i nastavljam dalje. To je realnost", poručio je španski teniser.

On je ponovio da trka za presto nije njegov glavni cilj.

"I ranije sam gubio prvo mesto na ATP listi, a ono što me čini srećnim je to što se osćem dobro i što svake nedelje igram maksimalno. Moj glavni cilj je da budem srećan i to je ono na čemu radim", naveo je Nadal.

Španac bi mogao da se vrati na čelo ATP liste već na sledećem turniru, mastersu u Rimu, ukoliko bi osvojio titulu. Prošle godine učešće u Italiji završio je u četvrtfinalu.

Ipak, tvrdi da se ne zamara previše statistikom i onim "šta bi bilo kad bi bilo".

"Ne mogu da razmišljam na način da bi trebalo sada da menjam mnogo stvari, jer bi to bio pogrešan put. Treba samo da analiziram šta se dogodilo tokom ovog poraza i da nastavim da igram odlučnije i agresivnije", poručio je novi svetski "broj dva".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar