Krenula propagandna mašinerija!

Pare nisu problem za Real, problem je ponos Pariza. . . i Kristijano Ronaldo! Opet o Nejmaru. . . ! Nejmarov otac i Zahavi prave plan za transfer u Real Madrid! Otac najboljeg fudbalera PSŽ Nejmara da Silve sastao se sa menadžerom Pinijem Zahavijem da razgovora oko potencijalnog transfera Brazilca u Real Madrid.

Fudbal 14.05.2018 | 00:03
Krenula propagandna mašinerija!
Nejmar senior doputovao je u Pariz iz domovine i uticajnom agentu preneo da njegov sin ima veliku želju da igra sa Kristijanom Ronaldom u Realu, tvrde španski mediji.

Ujedno, zatražio mu je da bude veza i otvori vrata i drugim zainteresovanim klubovima, pošto se Nejmaru ne ostaje u Francuskoj nakon Svetskog prvenstva.

PSŽ je nekoliko puta odlučno demantovao glasine da na leto ostaje bez prve zvezde, ali je isto tako poznato da je upravo Nejmarov otac izdejstvovao transfer iz Barselone u Pariz za rekordnih 222 miliona evra. 

Brazilac je nezadovoljan ligom i dešavanjima u PSŽ-u, pa želi povratak u Španiju posle samo godinu dana.

Jedan dan As, drugi dan Marka. Na istu temu, sa manje više istim sadržajem. Nejmar hoće da po svaku cenu ide iz Pari Sen Žermena i na Parku prinčeva to im je već saopšteno. Neće u Englesku, Barseloni posle “izdaje“ iz prošle godine ne pada na pamet da ga vrati, Italijani nemaju toliko para, Bajern ni u ludilu ne bi išao tako daleko... Dakle, ostao je samo Real.

Takav je zaključak u svim tekstovima koji se ovih dana vrte i po španskim, a manjim delom i po francuskim medijima. Kao da pripremaju teren za Nejmarovu selidbu u Madrid. Suštinski, ne bi mnogi bili razočarani.

Štaviše, u svlačionici PSŽ-a mnogi bi slavili, jer nije tajna da Nejmar nije dobar sa “argentinskim klanom“ (Di Marija, Pastore, Lo Selso), da je na ratnoj nozi sa Edinsonom Kavanijem, te da ni Francuzi u timu nisu baš oduševljeni njegovim ponašanjem u Parizu. Recimo, igranjem pokera u Brazilu dok saigrači slave titulu. Za 222.000.000 evra koliko ga je PSŽ platio morao je mnogo bolji utisak da ostavi. Da ne pominjemo godišnju platu od 37.000.000!

Ni sam Nejmar ne bi bio posebno razočaran. Jer istina je da se on zaista prevario kada je otišao u Pariz. Mnogo slabija liga od španske. Jedan top klub ne čini top prvenstvo.

Realno gledano, rastanak bi dobro došao i Pari Sen Žermenu. Svakako mora da prodaje da bi s leđa skinuo pretnju kazne zbog kršenja finansijskog fer pleja. Ako ne ode Nejmar, moraće da ode mnogo igrača. Anhel Di Marija, Havijer Pastore, Gonzalo Guedes za koga je Valensija spremna da izdvoji 40.000.000 evra kakob i ga sačuvala na Mestalji.

Problem je međutim što bi prodajom Nejmara posle samo godinu dana pretrpeo ponos Svetaca. Na neki način, oni bi takvim potezom priznali da su ipak mali u odnosu na Barsu ili Real. To bi značajno moglo da uspori ambicije arapskih vlasnika. Oni su hteli na krov Evrope. Odmah. Ako bi Nejmar otišao ko zna kada bi sledeći put došao neko od igrača sa vrha lanca ishrane.

Šta bi još moglo da ukoči Nejmarov dolazak na stadion “Santjago Bernabeu“? Odgovor je prost: Kristijano Ronaldo! Ne zato što ne voli Nejmara. Nego zato što Ronaldo u Madridu prima “svega“ 23.000.000 evra godišnje. A lud je svako ko misli da Nejmar sme da ima više. Ronalda na leto čekaju pregovori o novom ugovoru, sigurno će dobiti povišicu, ali ne baš toliku. Ipak mu je već 32 godine. A Nejmar da se spusti za više od 10.000.000 evra? Sigurno ne bi to rado učinio, mada mu je to možda jedini izbor ako zaista hoće da ide iz Pariza.

I za kraj, koliko bi sve koštalo Real? Svakako ne ispod 260.000.000 evra na ime obeštećenja, a možda i celih 300.000.000. U Španiji uveravaju: nije problem! Čak i ako bude trebalo da se agentima (čitaj: Nejmarovom ocu i Piniju Zahaviju) isplati provizija i do 40.000.000 evra. Samo prodajom Gereta Bejla, ubeđeni su u Kraljevskom klubu, pripremili bi oko 100.000.000 evra. Koliko su daleko otišle cene u svetu fudbala sasvim je moguće i da su u pravu.

Ali ta plata je problem. Jer treba zadovoljiti dva velika ega. I Ronaldov i Nejmarov. A treba sve uraditi i tako da Pari Sen Žermen ne ispadne gubitnik. Što svakako jeste u ovoj situaciji. I Real bi to odmah da iskoriste. Sledeće godine teško da će Nejmar biti jeftiniji. Biće samo godinu stariji. Ako ga već imaš u planu, onda je bolje da iskeširaš odmah. 

Mada... Nekako ta filozofija nije uspela u slučaju Pari Sen Žermena?

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar