EP do 17: "Zmajići" deklasirani, Belgija u četvrtfinalu!

Prvi poraz U-17 reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu u Engleskoj.

Fudbal 09.05.2018 | 12:15
EP do 17: "Zmajići" deklasirani, Belgija u četvrtfinalu!
Na Evropskom prvenstvu u Engleskoj za fudbalere do 17 godina, reprezentacija Bosne i Hercegovine u drugom kolu doživjela je prvi poraz.

Na stadionu u Roteramu, bolji od izabranika Zorana Erbeza bili su Belgijanci, koji su slavili 4:0 (2:0), čime su "zmajići" propustili prvu šansu da se plasiraju u četvrtfinale.

Već u prvom poluvremenu reprezentativci Belgije riješili su najveći dio posla.

Jorbe Vertesen u 17. minutu pogodio je za vođstvo svoje selekcije, da bi u 29. minutu Džejmi Jaji Mpie krunisao bolju igru Belgije i drugim golom praktično već nakon pola sata igre riješio pitanje pobjednika, te svojoj selekciji donio prolaz u četvrtfinale.

Kada je Stefan Rankić u 63. minutu postigao autogol, bilo je jasno da će reprezentaciji BiH u posljednjem meču protiv Irske za prolaz biti potrebna pobjeda. Do kraja, još jedan gol u mreži Luke Kačavende - Gabrijel Lemoan u 79. minutu postavio je konačnih 0:4.

Podsjetimo, BiH je na početku Evropskog prvenstva napravila veliko iznenađenje savladavši Dansku 3:2.

U drugom meču 2. kola Irska je minimalnim rezultatom porazila Dansku, tako da će "ostrvljani" i "zmajići" direktnom odmjeravanju snaga u posljednjem kolu, u petak od 11 časova, odlučiti ko će se, uz Belgiju, plasirati u nokaut fazu prvenstva Starog kontinenta.

Zbog lošije gol razlike, reprezentaciji BiH u posljednjem kolu grupne faze biće potrebna pobjeda da bi izborila plasman među osam najboljih U-17 selekcija Evrope.

GRUPA C - 2. KOLO:

BiH - Belgija 0:4 (0:2)
/Vertesen 17, Jaji Mpie 29, Ranlić 63ag, Lemoan 79/

Irska - Danska 1:0 (1:0)
/Perot 5/

TABELA: Belgija 6, Irska 3, BiH 3, Danska 0.

3. KOLO (petak, 14 časova)

BiH - Irska,

Belgija - Danska

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar