Bomba! Liverpul ima i drugo pojačanje!

Fekir za 70. 000. 000! Na meti i treći najskuplji fudbaler svih vremena! Ali šta će biti sa Salahom?

Fudbal 09.05.2018 | 12:00
Bomba! Liverpul ima i drugo pojačanje!
Francuski Canal + je prvi objavio, Radio Monte Karlo potvrdio, a oni skoro da ne greše! Jirgen Klop je kaparisao prvo pojačanje za narednu sezonu. Sa Lionom je dogovoreno - na Enfild stiže Nabil Fekir!

Mediji navode i da će transfer 24-godišnjeg ofanzivnog veziste koštati celih 70.000.000 evra! Bonusi uračunati u tu sumu.  Ne ostavljaju ni teoretske šanse da posao propadne. Navodno: gotovo je! Žerar Ulije, nekadašnji trener Liverpul, a sada savetnik Lionovog predsednika Žan-Mišel Ole, imao je veliku ulogu u pregovorima.

Fekir je dogovorio ugovor na pet sezona, a Liverpul će kao deo posla uzeti i Nabilovog mlađeg brata Jasina Fekira, 21-godišnjeg vezistu koji je tek nedavno počeo da trenira sa Olimpikovim prvim timom. Dakle, on je samo kusur. Nabil je premija. Ove sezone je na 37 utakmica u svim takmičenjima postigao 22 gola i namestio još sedam.

Istina, Ola je već demantovao informaciju, ali radio je to i kada je Aleksandar Lakazet prelazio u Arsenal. A ponavljamo: u Francuskoj ne postoji pouzdaniji izvor od Radio Monte Karla.

I da sve bude još lepše za navijače Liverpula, francuski mediji dodaju da se Redsi ovde neće zaustaviti. Na oku im je još jedno pakleno pojačanje u planu: Barselonin Usman Dembele!

Nije se Francuz snašao u prvoj sezoni na stadionu Kamp Nou i bez obzira na njegovu želju da ostane u Kataloniji i pokuša da se nametne Ernestu Valverderu zvuči sasvim realno da Blaugrana pokuša da ga proda posle nezadovoljavajuće godine. Liverpul je navodno već dobro pozicioniran. Jirgen Klop je Dembelea želeo još dok je bio u Renu. Čak je bio u Parizu da ga ubeđuje da dođe u Liverpul, ali je ovaj ipak izabrao Borusiju tada. Sada će Klop ponovo pokušati.

Samo zamislite kako bi leteo Liverpul po terenu. Sadio Mane, Roberto Firmino, Mohamed Salah, Usman Dembele. Pod uslovom da svi ostanu, a ako dođu i Fekir i Dembele sigurno će početi i glasine o Salahovom odlasku. Već neko vreme se piše po Pirinejima o interesovanju madridskog Reala, Liverpulovog protivnika u finalu Lige šampiona.

Taj podvig je Liverpul ponovo vratio u krug najpoželjnijih poslodavaca u svetu fudbala. Sada svi žele na Enfild.

Podsetimo, Nabi Keita je kaparisan još ranije. Stiže iz Lajpciga za 75.000.000 evra kao zamena za Emrea Džana.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar