Ukida se roming za zapadni Balkan

Na samitu EU - zapadni Balkan u Sofiji, koji će biti održan 17. maja, mogla bi ponovo da bude aktivirana inicijativa i potpisan sporazum o ukidanju rominga za sve zemlje zapadnog Balkana, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

  • Vijesti
  • Region


Nakon što je Bugarska preuzela predsedavanje EU, oni su reaktivirali tu inicijativu i najavljuju da bi na samitu u Sofiji mogao da bude potpisan sporazum o ukidanju rominga i za sve zemlje zapadnog Balkana i pristupanje toj evropskoj direktivi, što znači da bi roming bio potpuno ukinut - rekao je Ljajić i napomenuo da, ipak, ne može sa sigurnošću da potvrdi da li će se to i dogoditi.

Ljajić je podsjetio da je ranije postojala inicijativa za potpuno ukidanje rominga na prostoru zapadnog Balkana, odnosno da se i te zemlje priključe tzv. Direktivi za ukidanje rominga u EU, koja je za članice EU potpuno i ukinula roming.

- Tako bi i zemlje koje su u procesu pristupanja EU, u različitim fazama, takođe, pristupile tom sporazumu na osnovu kojeg bi naši građani kada putuju u zemlje EU plaćali iste cene usluga kao u domaćem saobraćaju. Mi smo se ranije u nekoliko navrata obraćali Evropskoj komisiji koja nas je odbijala pod izgovorom da ta direktiva važi samo za članice EU i da bi važenje direktive i za druge zemlje podrazumevalo promenu tog dokumenta - naveo je Ljajić.

(Tanjug)

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

Ilija

05.05.2018 10:16

Nema od toga nista.....

Apisss

05.05.2018 17:29

Prvo su nam razorili državu ,sada obećavaju Kao bit ćemo ravnopravni U telefoniji .....

Takvi kao ti su nam razorili drzavu.

Aha

05.05.2018 23:07

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.