Njegova Liga i trećina trofeja na Kamp Nou!

Madridski list "Marka" na naslovnoj strani nedvosmisleno poručio ko je vladar La Lige, nešto što katalonske novine nisu baš često radile kada bi "oni drugi" bili šampioni.

Fudbal 02.05.2018 | 23:50
Njegova Liga i trećina trofeja na Kamp Nou!
Leo Mesi je ponovo uspeo!

Sa het-trikom na "Rijazoru", kojim je pretekao Mohameda Salaha na listi najboljih strelaca "liga petice" sa 32 gola, Mesi je doneo Barseloni pobedu (4:2) protiv Deportiva i zvanično krunisao svoj klub u novog šampiona Španije.

Već mesecima unazad bilo je izvesno da će se to desiti, a Barselona je matematički titulu obezbedila na četiri kola do kraja domaćeg prvenstva - 25. u istoriji!

Moćna Barsa je u 34 meča ostvarila 26 pobeda i 8 remija (87:21) i do sada nije pretrpela niti jedan poraz, a do kraja sezone će pokušati da zadrži maksimalan učinak, mada će imati i težak meč protiv "ranjenog" Real Madrida na "Kamp Nou".

Upravo je madridski list "Marka" izazvao pažnju pošto je na naslovnici objavio veliku fotografiju Mesija i poruku "tvoja liga", nešto što je netipično za "prorealovske" novine.

Ipak, bar tokom ovog veka, dešavalo se da "Marka" - možemo tako reći - čestita Barseloni na tituli, posebno stavljajući akcenat na Lea Mesija, dok su katalonski listovi (posebno Sport) mnogo ređe, gotovo nikada, na sličan način govorili o Kristijanu Ronaldu i Real Madridu.

Zbog toga je ova naslovna strana mnogo bure izazvala u Madridu u "kom bi trebalo" da fokus bude na meču Reala i Bajerna, ali se surova dominacija Barse ipak našla kao glavna vest.

A koliko je zaista surova dominacija Barse od kada je Mesi debitovao?

Fenomenalni Argentinac je sa Barselonom sinoć osvojio čak 32. trofej u karijeri, a biće ih po svemu sudeći još pošto su se smirile priče o odlasku, što je trećina od ukupnog broja trofeja koja se nalazi u vitrinama katalonskog kluba!

Kada je on istrčao na teren 2004. godine, sa 17 godina, tri meseca i 22 dana, Barselona je imala "tek" 62 trofeja i od Reala je bila daleko deset (72) - sada je odnos sledeći:

Barselona 94, Real 92!

Po šest puta je bio prvak Kupa Kralja i Superkupa Španije, ima četiri Lige šampiona i po tri UEFA Superkupa i FIFA svetskih klupskih prvenstva. I čak DEVET titula prvaka Španije...

Zaista je "njegova liga"?

Mesi je ove sezone za Barselonu postigao 43 gola, u poslednjih devet nije bio "ispod" 40, a do sada je na nestvarnoj cifri od 550 pogodaka na 634 meča za Barsu. Ne treba podsećati da je apsolutni rekorder ovog kluba... Videćemo na kojoj brojci će se zaustaviti na kraju karijere, a trebalo bi dodati da sa "Blaugranom" ima ugovor do 2021. godine, kada će imati 34. Koliko još može da pruži fudbalu? Čini nam se mnogo...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar